TV der bevæger dig

Internet via satellit

Firmaet Kjærgaard-Nettet i Hedensted går nu for alvor ind på telemarkedet. Kjærgaard tilbyder et trådløst datanet via satellit.

Firmaet har hidtil leveret bredbånd via kabler til antenneforeningerne i Hedensted og Løsning og været installatør for det konkursramte internet-firma Skyline, der var ejet af det Randers-baserede energiselskab Elro.

Kjærgaard-Nettet henvender sig med den nye internet-løsning især til beboere i landdistrikter, der hverken har adgang til et jordbaseret trådløst netværk eller kabelnettene.

Firmaet har indgået en aftale med Skylogic, der er et datterselskab af en stor europæisk satellit operatør, Eutelsat Communications.

Kan fylde hullet ud

Kjærgaard-Nettet kan i kraft af aftalen tilbyde hastigheder op til 10 Mbit/sek. Månedsprisen ligger fra 249 til 829 kroner afhængigt af hastigheden.

Leder af Kjærgaard-Nettet, Lars Peter Ladbye-Hansen, regner med, at firmaet kan samle en del af kunderne fra Skyline op. Skyline slog sig op på at levere trådløst internet til netop landdistrikter. I kraft af satellit-teknologien er Kjærgaard-Nettet dog ikke begrænset geografisk.

Erhvervsministeriet har netop indgået aftale med de etablerede teleselskaber om, at 99,8 procent af Danmark skal være dækket af et trådløst mobilnet senest i 2015.

- Vi er klar til at dække det hul i bredbåndsdækningen, der vil være indtil da, siger Lars Peter Ladbye-Hansen. Kjærgaard-Nettet har ikke selv kastet millioner af kroner i satellit-dækningen.

Kjærgaard-Nettets hjemmeside.