TV der bevæger dig

Justitsministeren åbner ny vestdansk fængselsuddannelse

Justitsminister Nick Hækkerup, (S), åbner mandag formiddag kriminalforsorgens nye uddannelsescenter i Møgelkær mellem Horsens og Juelsminde.

Justitsminister Nick Hækkerup, (S), åbner mandag formiddag kriminalforsorgens nye uddannelsescenter i Møgelkær mellem Horsens og Juelsminde. Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD

Justitsminister Nick Hækkerup, S) ses til venstre ved ankomsten til Møgelkær, hvor han blev modtaget af kriminalforsorgens direktør Thorkild Fogde og uddannelseschef Anne Bunimowicz samt Hedensteds borgmester Kasper Glyngø, (S). Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD

Hedensteds borgmester Kasper Glyngø, (S) bød de 44 kommende fængselsbetjente velkommen. Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD

1 af 3

I dag begynder det første hold fængselsbetjentelever på kriminalforsorgens nye uddannelsescenter i Møgelkær mellem Horsens og Juelsminde.

Nu kan man nemlig også blive uddannet til fængselsbetjent i Jylland, og det bliver markeret med et indvielsesarrangement, hvor justitsminister Nick Hækkerup byder de nye elever velkommen. 

Med åbningen kan man blive uddannet til fængselsbetjent i både Birkerød og Møgelkær.

Interessen for at kunne uddanne sig i Jylland kunne mærkes, da der før sommerferien var optagelse til uddannelsen som fængselsbetjent:

- I foråret fik vi det højeste antal ansøgere på et kvartal i flere år. Blandt disse var der rigtigt mange, som søgte om at blive uddannet i Møgelkær. Så den nye uddannelsesmulighed har uden tvivl haft en positiv effekt på interessen for at blive uddannet til fængselsbetjent og gøre en forskel for mennesker og samfund, siger kriminalforsorgens uddannelseschef Anne Bunimowicz.

Læs også Stor interesse for at uddanne sig til fængselsbetjent i realistiske omgivelser

44 mænd og kvinder begynder i dag på den nye uddannelse i Møgelkær, i bygninger, der tidligere har rummet statsfængslet Møgelkær.

Det åbne fængsel blev ellers ved årsskiftet lagt i dvale af kriminalforsorgen, men i februar blev det besluttet at oprette et vestdansk uddannelsessted i det nedlagte fængsel nær Juelsminde, som bliver et meget realistisk uddannelsesmiljø.

44 mænd og kvinder begynder i dag på den nye uddannelse i Møgelkær. Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD

 

Mest sete på tvsyd.dk