Kirsten kan ikke fordrage jul, men hun har over 300 nisser

Kirsten Sørensen er besat af nisser. Flere rum i hendes hus er fyldt med de små røde væsner, og det er selvom, hun ikke kan lide julen.

Udefra ligner det et helt almindeligt parcelhus i Ølsted, men bag husets garageport gemmer der sig en hemmelighed.

Flere hundrede små nisser med røde huer og rødt tøj står på reoler fra gulv til loft. De er alle lavet af Kirsten Sørensen.

- Jeg elsker nisser, og jeg elsker at skabe dem. Jeg tænker i nisser hele tiden, og jeg synes, det er hyggeligt og spændende. Nisserne taler til mig og fortæller, hvad de gerne vil hedde, siger Kirsten Sørensen til TV SYD.

"Jeg er træt af julen"

Kirsten Sørensen giver både nisserne navne og alder for at fremhæve deres personlighed. Og der er nok nisser at navngive. Kirsten laver hele tiden nisser, og interessen har hun haft, siden hun var helt lille.

quote

Jeg er træt af julen, og jeg gider ikke al den stress, der følger med. Men jeg elsker altså nisser.

Kirsten Sørensen, pensionist.

- Det er nok, fordi jeg blev bidt af en nisse som barn, og så er det jo ikke let at blive vaccineret, siger hun.

De små væsner fylder godt i parcelhuset. Garagen er fyldt med nisser, og et helt værelse i huset er dedikeret til dem. Det er på trods af, Kirsten Sørensen ikke kan fordrage julen.

- Jeg er træt af julen, og jeg gider ikke al den stress, der følger med. Men jeg elsker altså nisser, og de er mit et og alt, siger Kirsten Sørensen.

Flyttede for at få plads til nisserne

Nisserne elsker hun så meget, så hun og hendes mand i 2014 flyttede i et større hus for at få plads til alle de små væsner. Men Kirstens mand har intet i mod nisserne. Han er glad for, konen har den hobby.  

- Hvis jeg gerne vil til fodbold, så gør jeg bare det, uden jeg skal være nervøs for, om Kirsten bare sidder derhjemme og keder sig, siger Jørgen Sørensen.

I et syværksted i parcelhuset sidder Kirsten Sørensen året rundt syr de små nisser. Hverken sommer eller vinter står symaskinen stille, og det kommer den heller ikke til at gøre foreløbig.

- Jeg fortsætter, indtil mine fingre ikke kan mere. De fejler intet lige nu, så det varer nok mange år endnu, siger hun.

Selvom Kirsten Sørensen holder af alle sine nisser, så har hun også gjort det til en forretning at sælge ud af sine nisser til privatpersoner.