TV der bevæger dig

Knivstikker dømt til forvaring

Den 33-årige mand fra Løsning, som i marts dræbte en hund og stak sin mor i maven, er blevet dømt til anbringelse på psykiatrisk hospital på ubestemt tid. Han blev frifundet for drabsforsøg.

En 33-årig mand blev frifundet for drabsforsøg, men dømt for grov vold. (Foto: Colourbox) Foto: HERVE PETITBON

Nævningetinget i Horsens fandt det ikke, at det havde været hans hensigt at slå moren ihjel.

Han stak sin mor to gange i bryst og mave med en stor kniv. Forinden havde han dræbt familiens schæferhund med kniven.
 
Den 33-årige svarede nøgternt og direkte på alle spørgsmål under sagen:

- Min mor havde opsagt mit lejemål, og det gjorde mig vred og aggressiv, fortalte den 33-årige mand om sit motiv til overfaldet.

Han dræbte familiens schæferhund med 21 knivstik og raserede huset. Og så ventede han på moderen, som han stak to gange.

Det lykkedes hende at stikke af og stoppe en bil på vejen med ordene: "Hjælp mig, jeg er blevet stukket ned af min søn".

Manden accepterede dommen med samme udtryksløse ansigt, som han har haft gennem hele retssagen.

Skizofren

Ifølge mentalundersøgelsen har manden ingen skyldfølelse eller dårlig samvittighed over at have stukket sin mor og dræbt familiens hund med 21 knivstik.

Han er diagnostiseret skizofren. Gennem længere tid har han følt sig overvåget og forfulgt blandt andet af sin bror, men også af forbipasserende biler.

Den 33-årig blev dømt for grov vold og hærværk og for at have slået en laborant med et knytnæveslag i hovedet, mens han var indlagt på Retsmedicinsk Institut.