Kommunaldirektør får næse

Det var ikke regulær bestikkelse, når Kommunedata (KMD) betalte koncertbilletter og hotel for Hedensted Kommunes kommunaldirektør, Jesper Thyrring Møller. Men han får en næse for "at handle i strid med god adfærd".

Det er det juridiske kontor i Kommunernes Landsforening, som har vurderet kommunaldirektørens ja til gaven fra et firma, som Hedensted Kommune har købt edb for millioner af.

Juristerne i KL skriver:

Jesper thyrring Møller handlede i strid med god adfærd ved at tage imdo den omtalte gave, idet han dermed bragte sig i en situation, hver der kunne sættes spørgsmålstegn ved hans upartiskhed i forbindelse med kontraktforhandlinger med KMD. Jesper Thyrring Møller skulle derfor have sagt nej tak til den tilbudte gave.

Borgmester kritiserer medier

Borgmester Kirsten Terkilsen (V), Hedensted kommune, kritiserer visse mediers udlægning af sagen. I flere aviser blev de gratis koncert-billetter kædet sammen med kommunens indkøb af et nyt økonomisystem.

- Det har intet på sig, og vi er selvfølgelig tilfredse med, at den juridiske analyse bakker op om vores vurdering, skriver hun i en pressemeddelelse.

Fordrejet

Hun mener, at KLs jurister direkte kalder sagen fordrejet, når kommunaldirektøren beskyldes for noget strafbart.

- Vi må nok konstatere, at det er over grænsen for rimelig behandling af ikke bare vores kommunaldirektør, men kommunale embedsmænd som sådan? siger borgmester Kirsten Terkilsen.

Ex-borgmester fik fodboldbilletter

Hun erkender, at kommunen ikke har været opmærksomme på regler for middage og gaver, som blev udgivet i 2007.

Også Hedensteds tidligere borgmester, Jørn Juhl Nielsen (S), er blevet skarpt kritiseret for at modtage landskampsbilletter til Parken fra KMD.

De beskyldininger har han afvist at kommentere, mens han holder tre måneders orlov fra byrådsarbejdet.