Konservative kalder partiskifte "win-win", men havde en betænkelighed

Det var en enig bestyrelse, der søndag aften indstillede Isabella Arendt som Konservativ folketingskandidat i vælgerforeningen i Hedensted.

Når borgere i Hedensted skal stemme til Folketingsvalget, bliver det med en ny kandidat på Konservatives liste i storkredsen - men ikke et ukendt navn. 

Mandag morgen blev det nemlig meldt ud, at den tidligere formand for Kristendemokraterne, Isabella Arendt, stiller op for Konservative i Hedensted Kommune.

- Det giver en anden ballast til en lidt mindre vælgerforening at få så erfaren en politiker til, siger bestyrelsesformand i Hedensted vælgerforening, Jørgen Brandt.

quote

Vi håber, at hun kan trække nogle KD-vælgere, men det kan også være, at der er mange af dem, der vender hende ryggen på grund af partiskiftet

Jørgen Brandt, formand, Hedensted Vælgerforening (K)

Win-win for Hedensted

Ved kommunalvalget i 2021 gik Konservative fra nul til to mandater i byrådet i Hedensted Kommune med valget af Søren Vanting og Lars Jensen. Og nu tilføjes Isabella Arendt altså til partiet med plads i storkredsen.

- Vi blev enige om, at det er en fornuftig løsning at beholde Søren Vanting i storkredsen, så vi har to kandidater. Vi har stor tillid til Søren, der gør et kæmpe stykke arbejde i byrådet, siger Jørgen Brandt og fortæller, at de to politikere vil være et godt match.

- De vil kunne hjælpe hinanden. Han har et godt lokalt kendskab, hvor hun er mere erfaren i direkte valgkamp. Vi synes faktisk, at vi har landet en win-win, siger formanden.

Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, er glad for Isabella Arendts beslutning om at stille op for hans parti.
Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, er glad for Isabella Arendts beslutning om at stille op for hans parti.
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Jørgen Brandt fortæller, at Konservative har en velfungerende vælgerforening i Hedensted, hvilket giver Isabella Arendt gode betingelser med et godt bagland. Det var en enig bestyrelse, der indstillede hende som folketingskandidat i vælgerforeningen.

- Der var en lille frygt blandt nogen af medlemmerne for, hvordan det ville gå, for det kan være svært med folk, der hopper rundt mellem partier. Men vi holder fast i, at det er et godt match, fastslår Jørgen Brandt.

Kan trække vælgere - måske

Da Isabella Arendt i maj meldte ud, at hun forlod Kristendemokraterne var det med årsagen, at hendes arbejdsglæde var forsvundet, og at der var et højt vedvarende konfliktniveau i partiet.   

- Jeg oplever, at der i Konservative er plads til, at jeg kan folde vingerne ud og have nogle store ambitioner både for børn, klima, natur og miljø, som er noget af det, jeg synes er særligt vigtigt, siger hun til TV 2 om partiskiftet.

Offentliggørelsen af partiskiftet har givet vælgerforeningen mange positive tilbagemeldinger.

- Jeg tror som udgangspunkt, at vores egne lokale vælgere tager imod hende med kyshånd, for hun ligger tæt op af det, som partiet står for, siger Jørgen Brandt, der dog tilføjer:

- Vi håber, at hun kan trække nogle KD-vælgere, men det kan også være, at der er mange af dem, der vender hende ryggen på grund af partiskiftet. Det kan vi ikke vide. Men vi regner i hvert fald med, at hun taler til en lidt bredere gruppe af mennesker, end hvad Konservative normalt gør. 

Isabella Arendt stiller op til opstillingsgeneralforsamling den 27. juni på Hedensted Rådhus og vil derefter være en del af storkredsen.