Kræver svar om T.Hansens Solopgang

Regeringen vil skærpe sikkerhedsreglerne omkring fyrværkeri, lover socialdemokraternes erhvervsordfører. Dansk Folkepartis Hans Kristian Skibby,Tørring, kræver svar af erhvervsministeren, som ikke vil kommentere de farlige batterier fra T.Hansen.

- Jeg undrer mig over, at en virksomhed ikke ønsker at informere forbrugerne om et produkt, som er fejlkonstrueret og kan være farligt, siger han. Ministeren skal se på det, siger han til TV SYD.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen har ikke ønsket at kommentere de mange sager om farligt fyrværkeri fra firmaet T.Hansen.

Det vil socialdemokraternes erhvervsordfører, Benny Engelbrecht, Gråsten, til gengæld. Han forklarer, at regeringen er på vej med skærpede sikkerhedsregler i nyt lovforslag, som fremsættes i denne måned.

- Vi skærper antallet af sikkerhedskontroller, siger han til dr.dk.

- Og så bliver det sådan, at de virksomheder, der har fejl, kommer til at betale et højere gebyr, siger han videre.

Batteriet ?Solopgang?, som er solgt af firmaet T. Hansen i butikker over hele landet, var nytårsaften årsag til en række uheld. Batteriet er tilsyneladende fejlkonstrueret, så det eksploderer ud gennem siden.

Personer i en radius på 20 meter er blevet ramt af vildfarne ildkugler.

- Vi er utroligt kede af, at det er gået galt. Nytårsaften skal være en festdag og det er sørgeligt at se familier være kede af det, siger Andreas Dyhrberg, der er kommunikationschef i T. Hansen.

I TV-Avisen nytårsdag afviste han, at firmaet skulle have advaret mod batteriet, som er godkendt og testet. T. Hansen mener ikke, at firmaet har begået fejl.

På firmaets hjemmeside blev folk lovet, at de kunne få pengene tilbage, hvis de ikke ønskede at affyre en Solopgang.

Dr.dk kan bl.a. berettet om eksempler fra Vordingborg og Aalborg, hvor børn har fået ild i håret - eller på tøjet ved uheld med batteriet.

Hans Krisitian Skibby kommenterer sagerne i TV SYD kl. 19.30