Kulturhovedstadens flagskibe besøger Juelsminde

Fra søndag og frem til og med tirsdag får både lokale og turister mulighed for at komme ombord på Kulturhovedstad Aarhus 2017s flagskibe - de tre sejlende kvinde-skulpturer skabt i beton.

Besøget i Juelsminde er et led i de tre spektakulære skibes sommerkrydstogt fra Aarhus til Sønderborg med en afstikker undervejs til Sjælland og København.

I Juelsminde vil Life-boats i dag blive modtaget i bugten af flot pyntede skibe fra Juelsminde Sejlklub, der vil ledsage bådene ind til Lillemolen, hvor borgmester Kirsten Terkilsen klokken 14 står klar til at byde dem velkommen.

I sommeren 2016 stævnede de tre fuldt funktionsdygtige skulpturskibe ud fra Aalborg Havn på deres jomfrurejse til en lang række havne i Limfjorden og langs den jyske østkyst. Her havde de mange tusind besøgende mulighed for at opleve skibene og de udsmykninger, musik og fortællinger, som bådene bringer med på rejsen. Ligesom bådene også var en del af den storslåede åbning af Europæisk Kulturhovedstad i Aarhus i januar 2017.

Det er den norskfødte billedkunstner Marit Benthe Norheim, som står bag skulpturskibene, der er formet som kvindekroppe. Hvert skib repræsenterer et stadie i en kvindes liv: Mit skib er ladet med Længsel (den unge). Mit skib er ladet med Liv (den gravide). Mit skib er ladet med Minder (den gamle).

Life-boats fungerer som sejlende kulturhuse, der opsøger sit publikum og inviterer til kunstnerisk udveksling i de havne, de anløber.

De tre skibe er støbt i beton og sejler fire til seks sømil i timen. De måler 12 meter i længden, tre meter i højden og de stikker 1.10 meter under vandoverfladen  - og så vejer de fra 19 til 23 tons.

På turen kommer skibene blandt andet omkring Juelsminde, Fredericia, Middelfart, København, Sønderborg, Gråsten, Åbenrå, Haderslev og Vejle - se sejlplanen her.