TV der bevæger dig

Kvikke regnepiger skraber millioner ind

To medarbejdere har i løbet at et år hentet næsten 10 millioner kroner ind til den kommunale husholdningskasse.

02:16

Normalt er tal og økonomi ikke morsomt, men nu skal vi møde to lattermilde økonomer, der har fundet en guldgruppe for deres arbejdsgiver, Hedensted Kommune Video: Jørgen Guldberg, TV SYD

Der er mange penge at hente. hvis man bare ved hvordan. siger de to medarbejdere i Hedensted. Foto: Jørgen Guldberg, TV SYD

1 af 2

De gør ikke meget væsen af sig og holder til i et lille kontor på det tidligere Juelsminde Rådhus. Men de to medarbejdere i Hedensted Kommune Pernille Lange og Maria Fly Nørskov har vist sig at være rigtig mange penge værd.

Duoen udgør sammen en lille specialgruppe, der har specialiseret sig i at sørge for, at kommunen får alle de penge hjem i refusioner, som den har krav på.

Pengene kommer især fra andre kommuner og fra staten.

Arbejdet er til tider både kompliceret og langvarigt, men ifølge de to medarbejdere så er det også en udfordring, som er rigtig spændende.

- Vi havde lovet politikerne en million om året i tre år, og nu har vi så nået 10 millioner på et år, så det er vi selvfølgelig glade for. Det er lidt godt gået, synes vi selv, siger Maria Fly Nørskov til TV SYD.

Mest sete på tvsyd.dk