TV der bevæger dig

Lejere skal have 26.000 kr. tilbage

Udlejeren af et hus i Ny Sebberup ved Hedensted er dømt til at betale to lejere over 26.000 kr. tilbage i en langvarig boligsag. I ti måneder boede lejerne i en lille skurvogn med et barn og fire hunde.

Familie på tre personer og fire hunde levede i ti måneder på 15 kvadratmeter i denne skurvogn. (Foto: TV SYD)

Desuden er udlejeren dømt til at betale 20.000 kr. i sagsomkostninger. De penge tilfalder statskassen, da lejerne havde fri proces.

Barn og fire hunde

Sagen begyndte i sommeren 2010, hvor huset på Ternevej i Ny Sebberup blev ramt af vandskade. Lejerne, Gitte Lindholm og Thomas Jensen, måtte flytte ud af huset og boede i 10 måneder i en skurvogn på 15 kvadratmeter med deres søn på tre år og fire hunde...

Nægtede at sætte husleje ned

Udlejeren skaffede skurvognen, men nægtede at sætte huslejen ned. Huslejen var 6750 kr. om måneden for de 132 kvadratmeter, som huset er på.

Familien nægtede at betale - og fik medhold i kommunens huslejenævn. Nævnet nedsatte huslejen med 1300 kr. om måneden, men den afgørelse ankede udlejeren til boligretten.

Skiftede låse

Samtidig skiftede udlejeren, Hans Christian Christensen, Aale, alle låse i huset, så lejerne ikke kunne bruge husets fasciliteter eller flytte tilbage.

Det gjorde de alligevel efter 10 måneder. Efter råd fra en advokat fik de en låsesmed til at skaffe dem adgang til huset igen.

Nu er sagen afgjort ved retten i Horsens, skriver Horsens Folkeblad. Dommen betyder, at parret skal have 20 måneder lejenedsættelse tilbage.

Desuden blev udlejeren som nævnt dømt til at betale lejernes sagsomkostninger på 20.500 kr.