Lig i gylletank i flere uger

En landmand i Holtum ved Vejle gjorde et noget usædvanligt og makabert fund i aftes, da han skulle tilse sin gylletank. Der lå et lig på maven og sejlede rundt i gyllen.

Liget af en mand er blevet fundet i en nedlagt gylletank med vand ved Holtum nord for Vejle. En obduktion skal fastslå, om der er tale om en forbrydelse.

Gårdejer Ernst Poulsen fik sig noget af en overraskelse på en aften tur fredag aften.
- Det var en chokerende oplevelse og jeg har ikke sovet hele natten, siger han til TV SYD.

Bortset fra en mindre skade på den ene arm er der ikke synlige skader på den mand, der fredag aften blev fundet død i en nedlagt gylletank på en gård på Riberlundvej ved Holtum nord for Vejle. Det oplyser vagtchef Lars Thomsen, Sydøstjyllands Politi.

Liget er kørt til Retsmedicinsk Institut i Århus, hvor det mandag bliver obduceret for at fastslå, om den døde har været udsat for en forbrydelse.

 - Nu afventer vi resultatet af obduktionen, men vi har sikret os spor fra stedet, hvis det skulle vise sig, at der ligger en forbrydelse bag, siger Lars Thomsen.

Den nedlagte tank var fyldt med regnvand, og politiet vurderer på grund af ligets tilstand, at manden har ligget i tanken "nogle uger".

På grund af de mange dage i vandet, kan politiet før obduktionen ikke sige noget om mandens identitet. Det var heller ikke muligt at finde ud af dødsårsagen.

Det eneste, man har kunnet fastslå er, at manden er omkring 165 centimeter høj.

Ifølge politiet passer mandens højde ikke på nogen af de personer, der er meldt savnet i lokalområdet.