Mads vil arbejde med træ: Det handler om at følge hjertet

13-årige Mads ved allerede nu, at han i fremtiden vil arbejde med træ. Gnisten blev tændt i sløjd for få år siden, og det gør ham eftertragtet – for få vælger nemlig en erhvervsuddannelse.

Ingen tvivl.

Mads Dupont går blot i 7.b på Hedensted Skole, men allerede nu ved han, hvad han vil lave i fremtiden.

- I 5. klasse, hvor vi havde sløjd, der prøvede vi at arbejde med træ, og jeg var forholdsvis god til at bruge mine hænder, så jeg fik blod på tanden for at lave noget mere. Min far har et værksted, hvor jeg så blandt andet har lavet flere buttefly og fugle i træ, fortæller den 13-årige Mads Dupont.

Mads Dupont startede derfor for to år siden sin egen virksomhed, hvor han producerer træfigurer til flere butikker i lokalområdet.

quote

Det er jo det der med at følge sit hjerte.

13-årige Mads Dupont.

- Det er godt at have fremtidsplaner allerede nu, så kan man jo altid ændre dem undervejs.

Den 13-årige 7. klasseselev vil uddannes som snedker – og måske senere ingeniør.

Hør Mads Dupont fortælle, hvorfor han vil arbejde med træ.

- Det er jo det der med at følge sit hjerte, og hvad det er, man selv ved, man er god til, og hvad det er, man har lyst til.

En sjælden vare

Og på den måde adskiller 13-årige Mads Dupont sig fra flere af sine klassekammerater. Ikke blot fordi han allerede nu har planen klar, men også fordi planen indbefatter en erhvervsfaglig uddannelse.

- Mine klassekammerater har været lidt i øst og vest, men det er måske også lidt tidligt at have fundet ud af, hvad man skal, siger Mads Dupont til TV SYD.

Dermed er han en af de eftertragtede unge, for der er stadig for få, der vælger en erhvervsuddannelse. Det er også årsagen til, over 500 7. klasseselever fra skolerne i Hedensted i denne uge er samlet for at lære mere om, hvad produktionsvirksomhederne i området har at byde på.

- Vi skal have vendt den trend, som startede for en del år siden, hvor der ligesom blev sat meget fokus på, at alt hvad der hed produktion i Danmark, det var yt, siger Birger Hansen, der er direktør i KSM-Kragelund.

Vi har brug for de erhvervsfaglige elever, mener direktør i KSM-Kragelund, Birger Hansen. Hør hvorfor her.