TV der bevæger dig

Mikael Nyland opdagede storbranden og slog alarm

Mikael Nyland mødte som vanligt tidligt på arbejde mandag morgen. Men da han åbnede porten til sit værksted, ventede noget af en overraskelse. Sort røg væltede ud af værkstedet, og snart var der flammer overalt.

00:31

En noget berørt Mikael Nyland fortæller her, hvordan han opdagede branden.

Tagdækker Mikael Nyland (tv) opdagede tidligt i morgens branden og slog alarm.

4000m2 lagerhal og værksted brændt væk i løbet af få timer. Foto: Beredskabsstyrelsen

Brand i lagehal og værksteder Klakring Stationsvej nær Juelsminde Foto: Beredskabsstyrelsen

1 af 4

Da tagdækker Mikael Nyland mødte på arbejde tidligt mandag morgen, fik han sig noget af en overraskelse. Sort røg væltede ud fra det værksted, hvor han har lejet sig ind. Da han åbner porten, og der kommer ilt til branden, er der hurtigt store flammer over det hele.

- Jeg ringer med det samme til brandvæsnet, men det føles som evigheder, før de kommer. Branden breder sig nemlig meget hurtigt, fortæller Mikael Nyland, da TV SYD møder ham mandag formiddag.

Der er intet tilbage. I værkstedet stod både fire traktorer, en truck, tre firmabiler, alt mit værktøj, og så havde nogle venner også lånt noget opbevaringsplads til deres campingvogne, så det er slemt.

Mikael Nyland, selvstændig tagdækker, Juelsminde

Branden på Klakring Stationsvej nær Juelsminde var voldsom, og Sydøstjyllands Brandvæsen må have hjælp fra både Horsens og Vejle for at få den under kontrol. På et tidspunkt udvikler branden voldsom røg, og da der er tvivl om den er giftig, udsendes der også et beredsskabsvarsel om, at folk skal holde sig inden døre.  

Mikael Nyland er selvstændig tagdækker og har et snerydningsfirma. Han har lejet sig ind i den nu udbrændte hal. 

Alle hans maskiner, værktøj og biler er væk - intet kunne reddes fra flammerne, som i løbet af halvanden time fortærede to lagerbygninger på ialt 4000m2.

01:04 Luk video

Oven på den voldsomme oplevelse er Mikael Nyland noget berørt af det hele - men dog fattet.

- Der er intet tilbage. I værkstedet stod både fire traktorer, en truck, tre firmabiler, alt mit værktøj, og så havde nogle venner også lånt noget opbevaringsplads til deres campingvogne, så det er slemt, fortæller Mikael Nyland. 

Alt er ædt af flammerne, men Mikael Nyland har ikke ligget på den lade side. 

- Vi må videre. Vi har snakket med forsikringen og bestilt nyt værktøj, så vi kan komme i gang i morgen - Vi har noget, vi skal nå inden jul.