Nu må våbenhandel flytte ud

Den ændrede planlov betyder, at Østjysk Våbenhandel må flytte ud af Hedensted til en placering ved motorvejen. Samtidig får butikken mulighed for at udvide betydeligt.

Våbenhandelen, som bl.a. har sit eget anlæg til indskydning af jagtvåben, har i mange år ønsket mulighed for at udvide sine aktiviteter. Men det her ikke været mulighed på den nuværende grund i det nordlige Hedensted.

Løsner op

Samtidig har planloven forhindret, at firmaet kunne flyttet til Kildeparken - et nyt erhvervsområde tæt ved motorvejen vest for Hedensted. Området var ikke udlagt til detailhandel - og den kategori falder Østjysk Våbenhandel ind under, selv om firmaets varer vel ikke normalt opfattes som dagligvarer.

- Ud over restriktionen om detailhandel har lokalplanen for Kildeparkens etape 1 fra starten været meget styrende i forhold til eksempelvis beplantning, bygningsudformning og arkitektur, siger borgmester Kirsten Terkilsen (V). Det løsner vi op for nu, så bestemmelserne bliver mere fleksible. På den måde kan våbenhandlen være katalysator for endnu flere andre nye virksomheder i området.

Kommunen, to borgmestre og flere folketingsmedlemmer og ministre har været inde i sagen. Men først nu, hvor planloven lempes, har våbenhandleren fået positivt tilsagn.

Glæder sig

- Jeg glæder mig til endelig at komme i gang med byggeriet og til blandt andet at kunne tilbyde skydebaner og kurser, siger våbenhandler Jens Pedersen. Desuden er jeg glad for nu at kunne opføre en ny flot og tidssvarende butik, der opfylder alle gældende krav til sikkerhed.

Jens Pedersen forventer, at den nye forretning står klar næste år.