TV der bevæger dig

Ørum får omfartsvej

Efter mange måneders uvished er der nu en afgørelse på plads. Borgerne i Ørum får en omfartsvej.

04:03

Det ser ud til, at borgerne i Ørum alligevel får en omfartsvej, så de mange lastbiler kan blive ledt udenom byen. Foto: Bárdur Michaelsen.

1 af 2

Hedensted Kommune og Haderslev Stift har fredag været til mæglingsmøde hos Naturstyrelsen. Her skulle de to parter finde frem til en placering af en omfartsvej omkring landsbyen Ørum.

Men det var ikke let at blive enige. Derfor måtte Naturstyrelsen, som havde indkaldt til mødet, skære igennem og beslutte, hvor vejen skal gå.

- Vi besluttede først og fremmest, at der skal være en vej, hvis vi skal overholde Planloven. Derudover kom vi frem til, at det skal være en omfartsvej vest om Ørum, da en østlig vej ville blive alt for dyr, siger fuldmægtig ved Naturstyrelsen, Frans Hajgaard, til TV SYD.

 

Det siger Planloven

§ 1. Loven skal sikre, at den sammenfattende planlægning forener de samfundsmæssige interesser i arealanvendelsen og medvirker til at værne landets natur og miljø, så samfundsudviklingen kan ske på et bæredygtigt grundlag i respekt for menneskets livsvilkår og for bevarelsen af dyre- og plantelivet.

Kilde: www.retsinformation.dk

 

Naturstyrelsens afgørelse vækker begejstring hos næstformanden i Teknik og Miljøudvalget i Hedensted Kommune, Steen Christensen (S).

- Jeg er en lykkelig mand. løsningen er den optimale i forhold til borgerne i Ørum, siger han til TV SYD.

Byrådet i Hedensted besluttede allerede i marts månes 2012, at Ørum-borgerne skulle have en omfartsvej til de mange lastbiler, der dagligt kører gennem byen. men Haderslev Stift gjorde indsigelse mod projektet, som blev sat i bero.

Med Naturstyrelsens afgørelse i dag kan arbejdet med omfartsvejen nu igen blive sat i gang.

- Jeg tror på, at hvis ikke Naturstyrelsen var kommet med denne afgørelse, så havde vi ikke fået den vej, siger Steen Christensen.

Mere vejr