TV der bevæger dig

På Bøgballe friskole løber de for deres afdøde veninde

12-årige Amalie Seerup Nielsen døde af en hjernetumor i december sidste år. Fredag løber hele Bøgballe Friskole for at ære hendes minde og for at samle penge ind til Børnecancerfonden.

De løber til fordel for syge børn

240 elever på Bøgballe Friskole snørerede i dag løbeskoene for at deltage i Team Rynkeby Skoleløbet for at ære deres afdøde klassekammerat Amalie Seerup Nielsen fra 6.x.

Amalie fik konstateret en tumor i hjernen i januar 2013, og selvom hun hurtigt kom i behandling, stod hendes liv ikke til at redde.

Efter næsten to års sygdom sov den 12-årige pige stille ind den 5. december 2014.

Amalies 24 klassekammerater i 6.x fulgte hendes sygdom tæt. Og selvom kræfterne blev mindre og mindre, formåede hun stadig at holde kontakt til klassen.

Sidste gang hun var på skolen var i forbindelse med skolernes motionsdag i oktober.

Fredag får Amalie Seerup Nielsen så sin helt egen motionsdag på Bøgballe Friskole, når skolen deltager i Team Rynkeby Skoleløbet.

-Vi tænker på Team Rynkeby Skoleløbet som om, at vi øremærker pengene til Amalie. Pengene går ubeskåret til Børnecancerfonden, og dermed er vi med til at give et bidrag til forskningen i børnekræft, så andre børn som Amalie ikke skal dø af en tumor, fortæller skoleleder Bent Vestergaard.

I alt deltager 114 skoler i Danmark i Team Rynkeby Skoleløbet fredag.

Se og hør her interviewklip med Pernille Nielsen, der er mor til Amalie Seerup Nielsen.

Varighed 0.45

00:46 Luk video
Mere sport