Politi slog til mod street-race: Masser af bøder og klip

Politiet slog til og lavede flere fartkontroller i forbindelse med et streetrace-arrangement i Løsning lørdag aften. Der blev uddelt en snes fartbøder og adskillige klip i kørekort og kørselsforbud og frakendelser.

Der køres jævnligt street-race på Lundagervej i Løsning. Politiet skønner, at der var ca. 800 deltagere til lørdagens arrangement, oplyser vagtchef Martin Rasmussen, Sydøstjyllands Politi, til TV SYD.

Ved 22-tiden stillede politiet en fartmåler op på Østjyske Motorvej ? og den gav bonus. I løbet af kort tid var 14 bilister stoppet for at overskride det 130 km/t, som gælder på strækningen.

En 19-årig fik således kørselsforbud for at køre 187 km/t, og en 20-årig, som lige havde fået lov at køre igen efter et tidligere kørselsforbud, blev stoppet med 179 km/t. Det betyder, at han fradømmes kørekortet ubetinget for den nye forseelse.

Af andre eksempler kan nævnes en 35-årig, der kørte 163, en 18-årig, der kørte 165 og en 19-årig som fik noteret faten 174 km/t.

Desuden målte politiet fart på Lundagervej, som er bymæssig bebyggelse:

En 34-årig mand fra Bække blev stoppet med 106 km/t. Det blev han så sur over, at han lavede hjulspin for at komme væk. Men politiet målte hans fart igen ? og her nåede målingen op på 81 km/t. De to forseelser koster ham den nette sum af 7500 kr. plus et stort klip i kørekortet.

En 19-årig mand fra Horsens kørte motorcykel og blev mål til 104 km/t. Det udløser et kørselsforbud. Men Han slipper for en ubetinget frakendelse, fordi der trækkes 4 km/t fra målingen, så han noteres for 100 km/t. Hvis han var noteret for 101 km/t, var kortet røget.