Politiet har fundet arnestedet for storbrand på glasfiberfabrik

Politiets teknikere har lokaliseret arnestedet for den voldsomme brand mandag aften på glasfiberfabrikken Poca i Hedensted.

På grund af faren for at indånde giftige dampe fra den store mængde brændte glasfiber, kræver det særligt beskyttelsesudstyr at opholde sig på det sted, hvor branden er opstået. 

Derfor skal nærmere undersøgelser af det sted i brandtomten, hvor ilden er opstået, ske med assistance fra Beredskabsstyrelsen – og det vil ske umiddelbart efter påske, oplyser Sydøstjyllands Politi til TV SYD.

quote

Vi er et stort skridt nærmere en forklaring på, hvordan branden er opstået, når vi kan fastlægge et arnested

Jens Møller, efterforskningsleder, Sydøstjyllands Politi,  

- Vi er et stort skridt nærmere en forklaring på, hvordan branden er opstået, når vi kan fastlægge et arnested. Efter påske kan vi så lave de tekniske undersøgelser, der helt konkret kan fortælle os, hvad der er årsag til den voldsomme brand, siger efterforskningsleder Jens Møller, Sydøstjyllands Politi,  til TV SYD.

Alarmen om branden på Poca i Hedensted indløb kort før klokken 20 mandag aften. Branden udviklede en kraftig røg og voldsomme flammer, der kunne ses mange kilometer væk. Slukningsarbejdet var meget omfattende og varede til langt ud på natten.

På grund af den brændende glasfiber, der udsendte røg, der kunne være farlig at indånde, blev beboerne i et stort område omkring fabrikken opfordret til at holde sig inden døre.