Regions-grænse kan koste menneske-liv

Det kan være livsfarligt at rejse fra Region Syddanmark ind i Region Midtjylland. Stive regler forhindrer redningsfolk fra syd i at hjælpe nødstedte, hvis de er i vanskeligheder lige på den forkerte side af regions-grænsen

Vejle Brandvæsen træner sine folk i at blive bedre til at give førstehjælp. De kan lægge støttekrave på kvæstede, give dem ilt og gøre ting, som kan redde et offer for en ulykke.

Det er de godkendt til i Region Syddanmark, men hvis de kommer ind i Hedensted Kommune, så skal de holde fingrene væk.

Når Vejle Brandvæsen rykker ud er det også for at assistere i Hedensted Kommune, som jo hører under Region Midtjylland. Her gælder altså regler, som forhindrer brandfolkene i at give den hjælp, de har lært at give.

Erik Vinther er Venstre-medlem af kommunalbestyrelsen i Hedensted. Han er også medlem af regionsrådet og har påpeget det uheldige i regionens regler.

Ved en ulykke kan det være nødvendigt at skære en kvæstet person fri, men så må de ikke gøre mere. De skal vente på, at der kommer en læge, som skal fortælle, hvad de skal gøre. Region Midtjylland anerkender nemlig ikke den uddannelse, brandfolkene har.

Det gør både Region Nordjylland og Region Syddanmark - men altså ikke Region Midtjylland.