Rumænsk trick-tyv har været på spil over hele landet

En sag, hvor en 31-årig rumænsk mand blev anholdt og dømt for trick-tyveri mod en ældre mand i Tørring, breder sig nu til hele landet.

Tilbage i oktober måned anholdt Sydøstjyllands Politi en 31-årig rumænsk mand for trick-tyveri mod en ældre mand i Tørring.

Efterforskningen af den rumænske mands aktiviteter i Danmark kortlagde en lang række trick-tyverier  i Ribe, Grindsted, Billund og København.

Den rumænske tricktyv blev idømt syv måneders fængsel og udvisning af Danmark i seks år for disse sager - men det stopper ikke her.

Den fortsatte efterforskning har nemlig resulteret i en række nye sager mod manden – herunder et trick-tyveri mod en 92-årig kvinde fra Herlev. Ved dette trick-tyveri fik kvinden i sommer stjålet sin pung, og tyveriet foregik ved at den rumænske trick-tyv smurte olie på den ældre kvindes jakke og herefter tilbød hende hjælp til at tørre olien af. Der opstod forvirring, og kvindens pung blev stjålet.

- Det er et godt eksempel på, hvordan vi arbejder videre med sådanne sager, også selvom en gerningsmand allerede er dømt – og på, at vi samarbejder på tværs af politikredsene, siger vicepolitiinspektør ved Sydøstjyllands Politi, Peter Thaysen i  en pressemeddelelse

På baggrund af den nye sigtelse i Herlev-sagen og en række andre sager fra Kalundborg, Middelfart og Herning vil anklagemyndigheden ved Sydøstjyllands Politi nu at arbejde på at få idømt den 31-årige rumænske mand en ekstra straf.