Se kortet: Stor forskel på om kontanthjælpsmodtagere er klar til arbejde

Der er stor forskel på, hvor parate kommunerne mener, at kontanthjælpsmodtagerne er til at arbejde.

I Sønderborg er det næsten 30 procent, mens det i Hedensted kun er 14,5 procent. Der er stor forskel på, hvor jobparate kommunerne mener, at kommunens kontanthjælpsmodtagere er.

Mens for eksempel Sønderborg mener, at næsten hver tredje af kontanthjælpsmodtagerne i kommunen er umiddelbart i stand til at påtage sig et arbejde, så mener Hedensted Kommune, at kun cirka hver syvende af kontanthjælpsmodtagerne er i stand til at passe et arbejde.

Det betyder, at hver gang en af Hedensteds kontanthjælpsmodtagere er arbejdsduelig, så er der dobbelt så mange i Sønderborg, der er i stand til at påtage sig et arbejde. Det viser tal, som TV SYD har fået fra DA (Dansk Arbejdsgiverforening)

- Det hænger måske sammen med, at vi har en meget høj beskæftigelsesprocent. Kun 2,5 procent er ledige i Hedensted Kommune. Så de kontanthjælpsmodtagere, der er tilbage, er ofte de svageste, siger Hans Christian Knudsen, chef for beskæftigelse i Hedensted Kommune, til TV SYD.

I Hedensted Kommune finder man ikke tallene alarmerende.

- Det er ikke noget, jeg finder alarmerende. Vi har en meget høj aktiveringsgrad i Hedensted Kommune, for vi anerkender, at vejen til beskæftigelse for nogle er lang. Derfor aktiverer vi dem og giver dem nogle tilbud, der på sigt skal sikre, at de kommer i arbejde, siger Hans Christian Knudsen, chef for Beskæftigelse i Hedensted Kommune.

Du kan her se, hvor jobparate kontanthjælpsmodtagerne er i din kommune.* 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.

*Der er i tallene ikke taget højde for, at der er forskel på kommunernes rammevilkår, som blandt andet omfatter demografi blandt kontanthjælpsmodtagerne.