TV der bevæger dig

Se video: Søde julebørn pynter julebus

Børnene fra Børnehuset Tippen i Hedensted har pyntet busserne, der i dag skal hente studerende hjem på juleferie fra København til Hedensted.

00:49

For fjerde år i træk fik en børnehave i Hedensted Kommune til opgave at pynte de busser, der skal hente studerende hjem på juleferie fra København til Hedensted. Denne gang faldt valget på Børnehuset Tippen i Hedensted. Foto: Stefan Jørgensen, TV SYD

En flok små nissebørn med røde huer på og pynt i alle hænder hoppede ombord på to busser tidligere på måneden. Børnene fra Børnehuset Tippen i Hedensted har brugt flere timer på at lave nissemænd, juletræer og guirlander for at pryde en af julebusserne, der i dag henter unge i studiebyerne Aalborg, Aarhus, Odense og København, så de kan holde jul i deres hjemby.

Læs også Så triller julebusserne hjem til mor og Hedenstederne

Julebusserne skal bringe studerende fra hovedstaden hjem på juleferie i Hedensted, og det er arrangeret af Hedensted Kommune. Et initiativ, som børnehavebørnene i Børnehuset Tippen var glade for, for så kunne de på en almindelig torsdag få lov til at dekorere den ellers så klassiske bus. 

Vi pynter hele bussen, fordi den skal hente dem, der bor i København, og de skal ind og se pynten i bussen.

Johan Poulsen, børnehavebarn, Hedensted

- Jeg har lavet et hjerte, og det skal op at hænge, fortæller børnehavebarnet Idel Sido. 

Det er en tradition
For fjerde år i træk arrangerer Hedensted Kommune en julebus, og hvert år er det en tradition, at en børnehave i kommunen skal pynte bussen. I år faldt valget så på Børnehuset Tippen, der på flere stuer har brugt tid på at klippe og klistre. 

Så mens en juleversion af Hjulene på Bussen spillede på ghettoblasteren, fik de mange børn lidt efter lidt forvandlet de gennemsigtige vinduer, blå sæder og orange gardiner til et stort juleland med en hyggelig stemning. 

- Vi pynter hele bussen, fordi den skal hente dem, der bor i København, og de skal ind og se pynten i bussen, siger Johan Poulsen, mens han er ved at hænge guirlander op på tværs af bussen. 

Johan Poulsen har lavet julepynt, der skal op at hænge i Hedensted Kommunes julebus.  Foto: Stefan Jørgensen, TV SYD

Fakta om julebussen

- Det er fjerde gang, at Hedensted Kommune arrangerer julebusser 

- Julebussen er en del af Hedensted Kommunes strategi om at få flere unge til at vende tilbage til Hedensted

- Det er gratis at køre med julebussen. Man skal dog betale et gebyr på 250 kroner i tilfælde af, man ikke møder op

- Her kan du læse al information: https://hedensted.nemtilmeld.dk/117/

 

Mest sete på tvsyd.dk