TV der bevæger dig

Skole-elever stempler ind på fabrikken

I denne uge skal alle 625 elever i 7. klasser i Hedensted Kommune lære, hvordan det er at arbejde med produktion. Alle klasser kobles på en lokal virksomhed og skal skabe et konkret produkt.

00:47

625 elever stemplede tirsdag morgen ind på fabrikken i Hedensted.

1 af 2

Projektugen kaldes HOP-IN, og målet er at give eleverne en forsmag på det erhvervsliv, der venter dem efter endt skolegang og uddannelse.

- Vi vil sikre sammenhæng mellem læring i skolen, uddannelsesvalg og jobs i lokalområdet. Med HOP-IN gentager vi sidste års succes, hvor både elever, virksomheder og andre deltagere fik et rigtig godt udbytte, siger borgmester Kirsten Terkilsen.

HOP-IN står for ?Hands On Production ? Innovation, New Ideas?. Ugen starter med besøg hos de lokale virksomheder, som eleverne tilknyttes klassevis. Her skal eleverne arbejde i seks interessegrupper; Økonomi, Hands On, Sprog & Kommunikation, Arbejde med mennesker, Entreprenørship og Markedsføring.

De næste par dage danner klasserne ?virksomheder?, der hver især skal komme med et forslag til et produkt, der kan sættes i produktion.

Ugen afsluttes med, at produkterne præsenteres på en fælles udstillingsmesse. Sidste år deltog 1500 forældre, virksomhedsejere og elever.

01:20 Luk video