Slut med stenslag: Rød vejstribe fjernes

Den omstridte vejstribe på hovedvejen mellem Horsens og Hedensted skal nu fjernes. I alt 192 bilister har fået stenslag på grund af striben.

Løse småsten har været en plage for bilister, der kører mellem Horsens og Hedensted. Imellem vejbanerne ligger en rød stribe, som har givet 192 bilister stenslag. Nu skal den røde stribe fjernes – og så skal der laves en ny.

- Den defekte belægning skal fjernes hurtigst muligt, og fordi vi synes, det er en god idé, skal den genetableres i foråret, når vejret tillader det, fortæller Lene Tingleff (V), formand for Udvalget for Teknik i Hedensted Kommune, til TV SYD.

Siden juni måned har stenene skabt problemer for bilister, men først på et udvalgsmøde i går blev det besluttet, at striben skal laves om.

- Vi synes jo stadig, at den røde stribe er en god ide. Den skaber trafiksikkerhed, fordi den forhindrer farlige overhalinger, siger Lene Tingleff.

Den røde stribe midt på vejen har giver 192 stenslag.
Den røde stribe midt på vejen har giver 192 stenslag.
Foto: Thomas Lund, TV SYD

I går fortalte TV SYD, at Hedensted Kommune ifølge deres forsikringsselskab ikke er erstatningspligtige overfor de bilister, der har fået stenslag.

- Selvom vi fralægger os erstatningsansvar i denne sag, er vi selvfølgelig trætte af, at så mange bilister har haft problemer med stenslag, siger Lene Tingleff.

I alt 192 bilister har fået stenslag på grund af de løse sten på hovedvejen. Bilisterne kan nu søge erstatning ved entreprenøren.