Smart ide betyder færre indlæggelser

På to år er antallet af ældre borgere i Hedensted, som bliver indlagt, faldet med 13 procent. Fidusen er en slags trafiklys.

På to år er antallet af 65 til 79-årige, som bliver indlagt, faldet med 13 procent i Hedensted.

Kommunens hjemmesygeplejersker vurderer, om de ældre er grønne, gule eller røde. Ældre, der skønnes til at være i det røde felt, holder sygeplejeskerne ekstra øje med om der er behov for hurtig behandling. 

quote

Hvis de er røde, skal vi overveje en indlæggelse. Hvis de grønne eller gule, for eksempel bare med væskemangel, så kan vi selv tage os af dem.

Kristina Holst Juul, hjemmesygeplejerske, Hedensted

- Hvis de er røde, skal vi overveje en indlæggelse. Hvis de grønne eller gule, for eksempel bare med væskemangel, så kan vi selv tage os af dem. Det hele taster jeg ind i vores app, så jeg sammen med mine kolleger kan forebygge indlæggelser, fortæller Kristina Holst Juul.

Systemet er en af grundene til, at kommunen har reduceret antallet af indlæggelser, med 13 procent, for borgere mellem 65 og 79 år. 

- Indlæggelser er besværlige for patienterne. Og de er dyre for os. Hvis vi havde ligget på landsgennemsnittet, havde vi sidste år brugt knap seks millioner kroner mere på indlæggelser, fortæller Hans Jørgen Hansen, udvalgsformand for Social Omsorg.

De knap seks millioner kroner bruges i følge udvalgsformanden stadig på de ældre, men til ekstra service og omsorg.

Næste år skal kommunerne betale mere for hver sygehusindlæggelse af borgere over 65 år.