TV der bevæger dig

Sognepræst i strid modvind

En gruppe borgere i Ørum er vrede på sognepræst i Ørum, Fin Petersen. Det er de, fordi han har arbejdet imod en planlagt omfartsvej i Ørum. Nu vil sognepræsten forklare sig på et menighedsmøde.

05:12

Sognepræsten i Ørum Kirke arbejder imod en ny omfartsvej, der skal ligge tæt på kirken. Han bliver beskyldt for at pleje egeninteresser. Foto: Jens Christiansen

1 af 2

Sognepræst i Ørum, Fin Petersen, har indkaldt til ekstraordinært menighedsmøde tirsdag. Her vil han forklare sig overfor lokale borgere, der beskylder ham for at sætte en stopper for et omfartsvejprojekt for egen vindings skyld.

Omfartsvejen rundt om Ørum by er nemlig planlagt til at gå tæt forbi præstegården, hvor Fin Petersen selv bor, men han afviser kritikken.

- Når jeg udtaler mig i sagen, er det alene på vegne af kirken. Det har overhovedet ingen indflydelse på min holdning, hvor præstegården ligger, siger Fin Petersen til Horsens Folkeblad.

Sagen handler om en omfartvej i Ørum, som skal aflaste Ørum by for tung trafik. Men ifølge Haderslev Stift vil vejen ødelægge kulturlandskabet omkring kirken. Derfor har stiftet med sognepræst Fin Petersen i spidsen

Vejen skal aflaste Ørum by for tung trafik, men den vil ifølge stiftet ødelægge kulturlandskabet omkring kirken.

Sammen med et flertal i præstegårdsrådet har han lavet en udtalelse til Haderslev stift, hvor han giver udtryk for, at han ikke mener, at vejprojektet er en god ide.

Haderslev Stift har derefter taget stilling til sagen og er enig med sognepræsten. Stiftet og Naturstyrelsen har sammen lavet en indsigelse mod vejprojektet. Derfor mener han ikke, at han kan beskyldes for egeninteresser i sagen.

- Stiftet tager selvstændigt stilling til, om et projekt er i strid med kirkens interesser, og det har de altså på linie med os vurderet, at det er i det her tilfælde, siger Fin Petersen til avisen.

Deltag i debatten på Facebook

Mere kultur