TV der bevæger dig

Søndag bliver våd - meget våd!

Meteorologerne er enige. Søndag bliver våd - meget våd. Både DMI og TV 2 Vejret advarer om, at der kan falde op til 50 mm. regn i løbet af søndag - og der er risiko for lokale skybrud.

Regnvejret gør det til en våd fornøjelse at være Mariefestival i Ansager Foto: Bárður Michaelsen, TV SYD

Meteorologerne er enige. Søndag bliver våd - meget våd. Her er det gæster til Mariefestival i Ansager søndag formiddag. Foto: Bárður Michaelsen, TV SYD

1 af 2

Meteorologerne kalder det skybrud, når der falder mere end 15 mm. regn på 30 minutter

Kraftig regn og skybrud medfører fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre, vand på kørebaner og i viadukter (akvaplaning), og nedsat sigtbarhed.

Natten til søndag har der været kraftig regn lokalt flere steder i TV SYDs sendeområde - men de to lokale politikredse har ikke registreret skader på en iøvrigt meget fredelig nat til søndag, oplyser nattens vagtchefer søndag morgen til TV SYD.

I forbindelse med et lavtryk, der skal passerere den sydlige del af Danmark i løbet af søndagen skyder varm instabil luft frem fra syd. Det har søndag morgen dannet kraftige tordenbyger over Belgien, Holland og den sydlige del af Nordsøen, som fra omkring middagstid og frem skal ind over den sydlige halvdel af Danmark og på sin vej kan udløse lokale skybrud.

 

Forventet nedbør frem til natten mellem søndag og mandag Foto: TV 2 VEJRET / Grafik.

Du kan følge udviklingen i dagens regnvejr på DMIs vejrradar

 

 

 

Mest sete på tvsyd.dk