TV der bevæger dig

Spejdere bliver lærere for en dag

I Uldum overtager den lokale spejderforening undervisningen på skolen for en enkelt dag. Ideen er, at det skal give bedre samspil mellem foreningsliv og skolen helt i tråd med tankerne i skolereformen.

02:12

Eleverne på Uldum Skole kan onsdag skifte bøgerne ud med spejderaktiviteter.

Eleverne på Uldum Skole kan onsdag skifte bøgerne ud med spejderaktiviteter.

1 af 3

Eleverne på Uldum Skole får onsdag lov til at skifte bøgerne ud med hulebygning og snobrød. UldumSpejderne overtager nemlig skolen, og sørger for aktiviteter for alle elever.

Men det er ikke udelukkende for at gøre skoledagen anderledes for eleverne. Samarbejdet mellem UldumSpejderne og skolen er med baggrund i den nye skolereform, og alle aktiviteter har et læringsmål, således at de støtter op om det eleverne lærer i den almindelige undervisning. Onsdag sker det bare gennem praktiske aktiviteter, der skal udfordre eleverne i alle aldre.

Samtidig skal dagen også åbne elevernes øjne for spejderlivet. For UldumSpejderne er målet med dagen at give børnene en smagsprøve på, hvad det vil sige at være spejder og hvilke muligheder der ligger i at være aktiv i en forening. Derudover håber spejderne at kunne inspirere både børn og lærere til at tænke anderledes, når viden skal formidles.

- Vi ønsker at vise, at man gennem samarbejde mellem skole og frivillige kan skabe fantastiske muligheder og rammer for børn og anderledes måder at lære på. Og så vil vi gøre op med fordommen om, at spejder kun er snobrød og at følge gamle damer over vejen. Det er et attraktivt fritidstilbud, skriver UldumSpejderne i en pressemeddelelse.

Mest sete på tvsyd.dk