Tidligere byrådsmedlem stævnes for misbrug af lønregler

Hedensted Kommune kræver, at tidligere byrådsmedlem Ole Flemming Lyse (V) betaler 388.000 kroner tilbage til kommunekassen. Han anklages for at have misbrugt reglerne om erstatning for tabt arbejdsfortjeneste.

- Erstatning for tabt arbejdsfortjeneste har mere eller mindre været et tag-selv bord i Hedensted Kommune, hvor politikere i årevis har kunnet øge politikerlønnen med trecifrede beløb uden videre kontrol, skriver netmediet DenOffentlige.dk på baggrund af en revisionsrapport fra Kommunernes Landsforening.

Tre byrådsmedlemmer har ifølge rapporten uretmæssigt fået udbetalt erstatning for tabt arbejdsfortjeneste, men to af dem slipper for at betale penge tilbage, da ansvaret alene placeres hos kommunens administration.

Kun Ole Flemming Lyse er blevet stævnet af kommunen med krav om tilbagebetaling for at have misbrugt reglerne.

Det vil Ole Flemming Lyse ikke finde sig i.

Går til modangreb

- Sammen med min advokat arbejder jeg på at blive renset. Vi vil indbringe det her for Folketingets Ombudsmand, for det er nogle ting ledelsesmæssigt, der er gået fuldstændig galt, og som også KL rapporten peger på. Men borgmesteren og kommunaldirektøren slipper fri, og det finder jeg helt urimeligt, siger Ole Flemming Lyse til DenOffentlige.

KL-rapporten fastslår, at byrådsmedlemmer ikke kan kræve erstatning for tabt arbejdsfortjeneste, når de deltager i aftenmøder, medmindre de normalt har natarbejde i deres civile erhverv. De kan heller ikke få betaling for at deltage i repræsentative formål som 100 års fødselsdage og diamantbryllupper.

Kommunaldirektør Jesper Thyrring Møller forklarer ifølge KL undersøgelsen, ?at forvaltningen af reglerne om erstatning for dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste har været traditions- og kulturbåret fra de gamle kommuner og administrationen af reglerne har været præget af en høj grad af tillid til byrådsmedlemmerne."

Hedensted Kommune gik i gang med at undersøge forvaltningen af reglerne i 2012.

Artiklen i DenOffenlige