Tidligere DF'ere reagerer på Inger Støjbergs nye parti

Folketingsmedlemmerne Marie Krarup, Hans Kristian Skibby og Karina Adsbøl støtter det nye parti Danmarksdemokraterne.

Tidligere DF’ere byder Inger Støjberg velkommen tilbage i dansk politik.

Inger Støjberg får en varm velkomst fra frafaldne DF-politikere, når hun torsdag eftermiddag præsenterer sit nye parti. De syd- og sønderjyske folketingsmedlemmer Marie Krarup, Hans Christian Skibby og Karina Adsbøl ønsker hende held og lykke.

- Det lyder rigtigt spændende, og det glæder mig, at Inger Støjberg ikke er færdig i dansk politik. Jeg ønsker hende held og lykke og vil sende en vælgererklæring. Jeg er spændt på at høre nærmere om partiets politik. Fremtiden er åben for mig, men jeg ser lige tiden an, siger Karina Adsbøl, som har været opstillet i Dansk Folkepartis Kolding-kreds.

quote

Man skal være naiv for at tro, at Hans Kristian Skibby ikke trækker nogle vælgere med sig

Jesper Flensted, lokalformand for DF i Hedensted.

Stram udlændingepolitik

Der lyder lignende toner fra Marie Krarup.

- Det er rigtigt godt, at der kommer et nyt parti, og jeg ønsker det al mulig held og lykke. Nu må vi vente og se, hvad partiprogrammet siger. Men hun har talt om stram udlændingepolitik, borgerlig snusfornuft og balance mellem land og by, og det lyder godt i mine ører, siger Marie Krarup.

Stiller ikke op

Men mens Karina Adsbøl ”ser tiden an”, så er Marie Krarup helt afklaret om sin fremtid.

- Jeg stiller ikke op for hendes parti, for jeg vil være gymnasielærer nu, ikke politiker. Jeg tror heller ikke, jeg melder mig ind, for de får nok en udenrigspolitik, hvor man ikke vil i dialog med Rusland, og det kan føre til en tredje verdenskrig. Så jeg stemmer nok blankt til næste valg, siger Marie Krarup.

Pæne ord fra Skibby

Folketingsmedlem Hans Kristian Skibby, som også forlod Dansk Folkeparti, har på TV2 også sagt pæne ord om Inger Støjbergs nye parti.

- Det er godt at få en afklaring, det har vi ventet på længe i vores lille gruppe af folketingsmedlemmer, som er gået ud af DF. Vi har også talt med Inger undervejs, og fem af os er klar til at gå ind i et nyt parti. Nu skal vi lige høre nærmere og tale sammen, men det vil nok ikke være en overraskelse, hvis jeg stiller op for det nye parti, siger Hans Kristian Skibby.

Men ligesom Karina Adsbøl har han ikke meldt ud, om han vil stille op for partiet, som får navnet Danmarksdemokraterne – Inger Støjberg.

Han understreger dog, at partiet først skal stiftes, før han kan melde sig ind. Nu skal der i stedet fokuseres på at indsamle de 20.182 vælgererklæringer, der skal til for at kunne stille op ved næste folketingsvalg.

Trækker vælgere med sig

Lokalformand for DF i Hedensted, Jesper Flensted, mener, at man skal være naiv for at tro, at Hans Kristian Skibby ikke trækker nogle vælgere med sig.

- Han er løsgænger nu, så han kan jo gøre, hvad han vil. Skibby er en dygtig politiker, så jeg er glad for, at han ikke stopper i politik, siger han.

- Men der er ingen tvivl om, at det kommer til at påvirke os. Og så er der jo hele Inger-effekten, så det kommer vi til at mærke. Jeg skal da også hjem og tjekke, hvor mange der har meldt sig ud på grund af det her, og jeg tror også, at både Venstre, Nye Borgerlige og Konservative skal se på, om det ikke også påvirker dem, mener Jesper Flensted.

Ifølge ham har Hans Kristian Skibby ikke forladt partiet, fordi hans mærkesager har ændret sig. 

- Han forlod DF på grund af arbejdsmiljøet. Det kan jo være en fordel, at vi kender ham i forhold til et fremtidigt samarbejde, siger han.

Thulesen Dahl er velkommen

Inger Støjberg har ikke spurgt tidligere formand for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, om han vil melde sig ind i Danmarksdemokraterne.

Det siger den nyslåede partistifter til Avisen Danmark. Men den tidligere DF–formand er "hjerteligt velkommen", siger hun.

– Vi skal være et parti, der indgår i forhandlinger og er ihærdige med at søge indflydelse. Hvis Kristian Thulesen Dahl kan se sig selv i det, er det helt givet, at han er hjerteligt velkommen, siger Inger Støjberg til Avisen Danmark.