Trafikanter raser over rød asfaltstribe - den giver stenslag

På fjerde måned klager bilister på hovedvejen mellem Hedensted og Horsens over, at løse sten fra en særlig bred og rød asfaltstribe midt på vejen laver ridser og stenslag i deres biler. Hedensted Kommune erkender nu, at der er problemer med den røde stribe, der ellers skulle skabe større trafiksikkerhed ved overhalinger.

Hovedvejen mellem Hedensted og Horsens fik ny asfaltbelægning i slutningen af juni måned - og lige siden har en strøm af trafikanter beklaget sig over ridser i bilens lak og stenslag i ruderne.

Først affærdigede Hedensted Kommune klagerne med, at problemet med stenslag og løse sten ville stoppe efterhånden, som stenene blev kørt fast i asfalten.

Efter mere end tre måneder med fortsatte klager erkender Hedensted Kommune nu på sin hjemmeside, at der er store problemer med den røde stribe.

quote

-Det er rigtig ærgerligt. Vi ville jo højne trafiksikkerheden - og ikke genere trafikanterne. Nu skal problemet løses. 

Lene Tingleff, formand for teknisk udvalg (V), Hedensted Kommune

Oprindeligt ville kommunen gerne have gjort strækningen mellem Hedensted og Ølsted tresporet, så vejen vekslede mellem et og to spor, men det er vejen ikke bred nok til. Derfor blev der anlagt helleanlæg og svingbaner på de steder, hvor større veje støder til den meget befærdede rute 170.

Nu beklager Hedensted Kommune de gener, som asfalten har givet og håber på en snarlig løsning. Kommunen har lavet en grundig inspektion af strækningen og kan konstatere, at stenbelægningen er slidt løs flere steder og ikke ser ud til at være lagt efter forskrifterne. Entreprenøren er sat på sagen igen og bedt om at komme med deres forklaring og bud på en løsning.

- Det er rigtig ærgerligt. Vi ville jo højne trafiksikkerheden - og ikke genere trafikanterne. Nu skal problemet løses, siger Lene Tingleff, formand for teknisk udvalg (V), Hedensted Kommune til TV SYD.

Fredag sætter kommunen advarselsskilte om risiko for stenslag på vejen. Strækningen vil også helt ekstraordinært blive fejet en gang om ugen til problemet er løst.

Hedensted Kommune opfordrer også til, at trafikanter, der oplever eller har oplevet stenslag, til at melde det dels til eget forsikringsselskab og dels til kommunens forsikring via en mail til Forsikring@Hedensted.dk, så skaden bliver registreret.