TV der bevæger dig

Troels Lund Poulsen frikendes i grove træk

Skattesags-kommissionen frikender i grove træk tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V), men tror ikke på hans vidneforklaringer om, hvor lidt han interesserede sig for sagen. Det skriver Berlingske Tidende søndag.

Berlingske Tidende har fået indsigt i nogle af dokumenterne i den meget omtalte skattesag, hvor Helle Thornings-Schmidts private skattepapirer blev lækket.

Kommissionen kommer om meget kort tid med sin konklusion, som fylder 1700 sider. 45 personer har vidnet for kommissionen - og prisen for undersøgelsesarbejde løber op i 25 mio. kr.

Ifølge Berlingske Tidende når kommissionen frem til seks konklusioner:

Bl.a. at tidligere departementschef Peter Loft har været så impliceret i behandlingen, at det kan kritiseres. Derimod mener kommissionen ikke, at Troels Lund Poulsen, som er valgt i Hedensted-kredsen, har blandet sig ulovligt. Men kommissionen tror som nævnt heller ikke på, at sagen ikke interesserede ham.

Det er ikke lykkedes kommissionen at identificere, hvem der lækkede kilden. Men flere af sagens hovedaktører har overtrådt deres tavshedspligt ved at viderebringe rygter om statsministerens mand, Stephen Kinnock mulige seksuelle orientering, som det udtrykkes.

- Vi lander, hvor man kunne forvente ud fra kommissionens signaler undervejs siger Michael Gøtze, professor i forvaltningsret ved Københavns Universitet til avisen. Det ligner en to tredjedels frifindelse. Der er begået flere fodfejl, men der er ikke dokumenteret magtfordrejning. Og lækagesporet ender - som ventet - blindt, tilføjer han.

Troels Lund Poulsen har ikke ønsket at kommentere sagen overfor Berlingske Tidende, før han har læst den officielle afgørelse.

Artiklen fra Berlingske