TV der bevæger dig

Troels Lund Poulsen skal sikre vækst i den nye regering

Troels Lund Poulsen, valgt i Hedensted-kredsen bliver erhvervs- og vækstminister i den nye rene Venstre-regering, som Lars Løkke Rasmussen søndag præsenterer for dronningen.

Troels Lund Poulsen, valgt i Hedensted-kredsen bliver erhvervs- og vækstminister i den nye rene Venstre-regering.

Troels Lund Poulsen bliver bemærkelsesværdigt øvrigt eneste minister fra hele Østjyllands Storkreds, der bl.a. omfatter Aarhus, mens Sydjyllands Storkreds nu har hele fire ministre.

Troels Lund Poulsen er 38 år. Han har tidligere været både skatteminister og undervisningsminister.

Det har under den seneste S-regering været fire svære år for Troels Lund Poulsen, der var en af hovedpersonerne i den såkaldte skattesag, hvor oplysninger om en skatteafgørelse vedrørende daværende statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) mand, Stephen Kinnock, blev lækket til pressen.

Troels Lund Poulsen tog orlov i nogle måneder undervejs i sagen. Den endte med, at undersøgelseskommissionen ikke fandt beviser for, at der var nogen i Skatteministeriet, der havde presset på for at tvinge en bestemt afgørelse igennem i sagen.

Han er kendt for at være en af Lars Løkke Rasmussens stærkeste støtter - og var bl.a. meget aktiv i forsvaret af Løkke under formandsopgøret, sidste sommer.

Mest sete på tvsyd.dk