Uhellig kirkestrid i Tørring

De to præster og medlemmerne af menighedsrådet i Tørring og Hammer Sogne i Hedensted Kommune må ikke have kontakt med hinanden.

Det er blevet den foreløbige udgang på en langvarig konflikt mellem menighedsrådet og præsterne.

Konflikten blev optrappet i oktober sidste år, da præsterne Maria Bech Tuominen og Hanne-Birgittte Kristiansen, som også er provst, meldte sig syge.

De begrundede sygemeldingen med dårligt psykisk arbejdsmiljø og samarbejdsproblemer med menighedsrådet.

Op mod 200 borgere og menighedsrådet mødtes mandag aften til et krisemøde med biskop i Haderslev Stift Marianne Christiansen.

Efter vejledning fra en erhvervspsykolog er det nu besluttet, at præsterne og medlemmerne af menighedsrådet skal undgå hinanden.

Ingen løsning

- Det kan intet løse. Slet intet. Men vi var endt i en situation, hvor jeg ingen handlemuligheder havde og ville bede Arbejdstilsynet om at træde til, siger Marianne Christiansen til Kristeligt Dagblad.

Flere medlemmer har forladt menighedsrådet, og det har fået ny formand og næstformand, men konflikterne lurer stadig under overfladen.

- Vi hilser selvfølgelig på hinanden til højmesse, og præsterne vil blive orienteret, men kan ikke få indflydelse på menighedsrådsmøderne. Men det skal ikke vare i tid og evighed. Vi tager en måned ad gangen. Simpelthen. De tilbageværende i rådet vil arbejde ihærdigt på at genvinde tillid og troværdighed, og jeg appellerer til tilgivelse og tolerance, siger den nye formand, Kresten Terkilsen, til avisen.

Det er planen at holde suppleringsvalg til menighedsrådet inden sommer.

De tilbageværende seks medlemmer i rådet ønsker ikke at gå af.