Ukendte gerningsmænd smed æbler stoppet med piller ind til Trines heste

Mandag aften opdagede Trine Beck Pedersen overskårne æbler med piller stykket i smidt ind i folden, hvor hendes to heste står. Nu advarer hun andre dyreejere.

Mandag aften klokken 19 var Trine Beck Pedersen fra Aale på sin daglige runde i hestefolden for at tjekke, at der ikke er vokset giftige planter op.

Hun såede for nylig nyt græs i den ene ende af folden, hvor hestene derfor ikke går lige nu.

Og det takker hun i dag sig selv for. For i enden af dén fold, fik hun øje på et par røde æbler.

- Jeg tænkte, at nogen ville være flinke og rare ved at give mine heste æbler, fortæller Trine Beck Pedersen.

Men da hun fik æblet samlet op, fik hun et chok. En rille var skåret to steder i det halverede æble, hvori flere piller var stukket i.

På én af pillerne stod der "para 500", og Trine Beck Pedersen og hendes mand tænker, det måske kan være 500 mg paracetamol. Det undersøges videre af politiet.
På én af pillerne stod der "para 500", og Trine Beck Pedersen og hendes mand tænker, det måske kan være 500 mg paracetamol. Det undersøges videre af politiet.
Foto: Privatfoto

- Jeg undrede mig over det, og så begyndte jeg at spekulere rigtig meget på, om nogen har noget mod os eller mine heste. For det virker helt formålsløst, siger hun.

quote

Vi tænkte jo, at det måske kunne være drengestreger, men det tror politiet ikke

Trine Beck Pedersen

Hun fandt yderlige tre halve æbler med i alt 13 piller.

Politihunde eftersøgte folden

Trine Beck Pedersen kontaktede politiet, der kom til hendes grund og eftersøgte hele folden med hunde for at se, om der skulle være flere af de pillefyldte æbler et sted.

Hundene fandt ikke noget, men politiet tog sagen meget alvorligt.

- Vi tænkte jo, at det måske kunne være drengestreger, men det tror politiet ikke. De mente, det ville være mærkeligt at bruge tid på at skære riller i æblerne og stikke piller i, siger Trine Beck Pedersen.

På én af pillerne stod der "para 500", og Trine Beck Pedersen og hendes mand tænker, det måske kan være 500 mg paracetamol. Det bliver nu yderligere undersøg af politiet.

Hestene er efterfølgende tjekket af en dyrlæge, og der er ikke nogen tegn på, at hestene skulle have fået fat i pillerne
Hestene er efterfølgende tjekket af en dyrlæge, og der er ikke nogen tegn på, at hestene skulle have fået fat i pillerne
Foto: Privatfoto

Deres hjem ligger i landsbyen Aale på en blind vej, og man kan således ikke køre forbi folden uden at skulle vende om.

- Vi har ikke nogen nabostrid. Sådan et sted holder vi øje med hinandens huse, fordi det ligger lidt afsides, siger hun.

Kan være farligt

Det var undren, der fyldte mandag aften, da Trine Beck Pedersen fandt æblerne, men kort efter blev det erstattet af frygt.

- Det var en meget ubehagelig oplevelse, og jeg er megaræd for at miste mine heste, siger hun og fortæller, at hun kun har været kort på arbejde i dag, hvor andre holdt øje med huset, fordi hun frygtede, hvad folk kan finde på.

Dyrlæge Lotte Bøgedal fra Skodborg Hestepraksis kan ikke konkret vurdere, hvad der ville være sket med Trine Beck Pedersens heste, hvis de havde spiste æblerne med de 13 piller, der muligvis kan være paracetamol. 

- Det kan være farligt. Men hvordan de ville reagere kommer både an på størrelse og vægt. Som udgangspunkt ville de nok ikke have slået dem ihjel, men det er i hvert fald ikke godt, fortæller Lotte Bøgedal.

Hestene er efterfølgende blevet undersøgt af en dyrelæge, og det tyder ikke på, at de skulle have spist nogen piller.
Hestene er efterfølgende blevet undersøgt af en dyrelæge, og det tyder ikke på, at de skulle have spist nogen piller.
Foto: Privatfoto

Sidste sommer forsøgte nogen at stjæle den ene af Trine Beck Pedersens heste, der netop var blevet kåret, hvilket betyder, at den kan bruges som avlshest og derfor fik en højere værdi. 

De havde allerede overvågning tre steder på grunden, men efter mandagens episode, har de bestilt yderligere fire kameraer.

- Det er forfærdeligt, at man lever i en verden, hvor man skal holde øje med, at der ikke er nogen, der vil gøre noget ved mine dyr. Min heste er jo familiemedlemmer.

Hestene er efterfølgende tjekket af en dyrlæge, og der er ikke nogen tegn på, at hestene skulle have fået fat i pillerne. Men tilbage står hun med en frygt og opfordring til andre med dyr.

- Hold øje med jeres fold. Tjek den igennem for, at der ikke skulle være noget, siger hun.