TV der bevæger dig

Unescos 17 verdensmål - nu også som kunstværk

Juelsminde Skole afslørede onsdag et nyt kunstværk, der er lavet af og til skolens 450 elever. Temaet er Unescos 17 verdensmål. Blandt andet kampen mod sult, forurening, ulighed og uretfærdighed.

Kathrine Kondrup Sørensen fra 8. klasse er en af de 450 elever fra Juelsminde Skole, som har arbejdet med Unescos 17 verdensmål - i dag blev kunstværket afsløret. Foto: Jørgen Guldberg

Alle Juelsminde Skoles elever var onsdag formiddag samlet i Himmelrummet på skolen. Lang tids arbejde med Unescos 17 verdensmål blev nemlig afsløret som et kunstværk. Foto: Jørgen Guldberg

Kunstværket skal nu pilles ned igen og fordeles ud på skolens gange. Foto: Jørgen Guldberg

1 af 3

Stemningen var onsdag formiddag spændt som en flitsbue i Himmelrummet på Juelsminde Skole. Resultatet af lang tids arbejde skulle vises frem for alle skolens 450 elever.

Jeg har valgt om livet i havet, fortæller Kevin Strømann Nielsen fra 8. klasse, - jeg har valgt det, fordi det er spændende fordi man kan fordybe sig.

Kevin Strømann Nielsen, 8. klasse, Juelsminde Skole

Alle skolens elever har arbejdet med Unescos 17 verdensmål i meget konkret form. 

- Jeg har valgt om livet i havet, fortæller Kevin Strømann Nielsen fra 8. klasse, - jeg har valgt det, fordi det er spændende, fordi man kan fordybe sig.

450 forskellige indspark, om sult, ulighed og klimaforandringer, lige fra 0. klasse til 10. klasse. Og der er arbejdet intensivt med de mange temaer, og i mange forskellige fag. 

Alle Juelsminde Skoles 450 elever har arbejdet med Unescos 17 verdensmål - onsdag blev deres arbejde afsløret som kunstværk i skolens samlingssal. Foto: Jørgen Guldberg

- De har arbejdet i alle klasser i alle samfundsfagstimer og dansktimer osv. - Der er ikke nogen fag, hvor man ikke kan integrere det her i, siger Lene Larsen, billedkunstlærer, Juelsminde Skole.

Specielt de små har været berør at temaet Stop Sult. De er godt klar over det er en forudsætning at få mad for at kunne trives, - også blot for at gå i skole.

Lene Larsen, billedkunstlærer, Juelsminde Skole

Leija Sehovic har vagt temaet ligestilling mellem kønnene:

- Jeg synes faktisk, det har et rigtig godt formål, at vi alle laver noget, som betyder noget.

Især temaet Stop Sult har rørt mange af børnene:

- Specielt de små har været berørt af temaet Stop Sult. De er godt klare over, at det er en forudsætning at få mad for at kunne trives, - også blot for at gå i skole, siger Lene Larsen. 

Unescos 17 verdensmål. Foto: FN