TV der bevæger dig

Vandet skyllede ind over kajkanten

Vandet skyllede onsdag morgen ind over kajkanten i både Horsens og Juelsminde efter nattens højvande i den nordlige del af Lillebælt.

Vandet skvulpede onsdag morgen ind over kajkanten i både Horsens og Juelsminde efter nattens højvande i den nordlige del af Lillebælt.

Vandet skvulpede onsdag morgen ind over kajkanten i både Horsens og Juelsminde efter nattens højvande i den nordlige del af Lillebælt. Foto: Nicolai Reinhold, TV SYD

00:09

- Situationen i nat var ikke kritisk, selvom vandet steg mere end varslet. Det var lige til kanten siger Juelsminde havnefoged Kem Kaas til TV SYD.

1 af 3

Den varslede forhøjede vandstand natten til onsdag ved havneområerne i Juelsminde og Horsens blev knap så voldsom som frygtet. 
Vandet steg godt og vel til havnekanten i Juelsminde havn, men i morges var det faldet til 1 meter og 10 over normal vandstand.

I Horsens kom vandet også ind over havnekajen, så røjserne måtte findes frem for at færdes tørskoet. I Horsens toppede vandestanden, da den nåede 1 meter og 27 centimter over dagligt vande.

Hverken i Horsens eller Juelsminde er der dog sket egentlige vandskader.

Situationen i nat var ikke kritisk, selvom vandet steg mere end varslet. Det var lige til kanten.

Kem Kaas, havnefoged, Juelsminde

- Situationen i nat var ikke kritisk, selvom vandet steg mere end varslet. Det var lige til kanten, siger Juelsmindes havnefoged Kem Kaas til TV SYD.

Først når vandstanden er mere end 1 meter og 50 centimeter over normal vandstand, kan situationen blive kritisk for bygningerne på Juelsminde Havn.

 

 

 

Mere vejr