Vanvittigt: Kørte som spøgelsesbilist i begge retninger

Sydøstjyllands Politi sendte fire patruljevogne ud for at stoppe en vanvittig spøgelsesbilist. Han kørte i pendulfart mellem Ølholm og Lindved på den midtjyske motorvej.

Alarmcentralen fik mange opkald fra bilister, som mødte spøgelsesbilisten, som huserede midt på eftermiddagen. VBilisten, som er 32 år kørte ned på motorvejen ved Lindved – i den forkerte side. Han forlod derefter motorvejen i Ølholm. For derefter at køre ned på motorvejen igen – stadig mod kørselsretningen. Og han gentog det flere gange!

- Adskillige bilister har måttet kaste deres biler ud i nødsporet for at undgå kollision. Heldigvis er der ikke sket skader hverken på andre biler eller personer, siger vagtchef Jørn Bystrup, Sydøstjyllands Politi, til TV SYD.

Politiet sendte i alt fire patruljer ud til motorvejsstykket. Til slut blev vejen spærret i begge retninger. Det lykkedes at finde spøgelsesbilisten på en parkeringsplads ved  Ølholm-afkørslen.

Den vanvittige bilist sigtes for spirituskørsel og for straffelovens paragraf 252 om at bringe ”andre mennesker liv i fare”, oplyser vagtchefen. Hans promille i udåndingsluften var over 2,0, så vi har beslaglagt hans bil. Jeg har også forelagt sagen for vore jurister, og de mener ikke, at der er grundlag for at begære ham varetægtsfængslet.

Politiet vil i øvrigt gerne høre fra bilister, som har måttet undvige vanvidsbilisten. Det skal være som vidner til den kommende retssag. De kan henvende sig på politiets service-telefon: 1-1-4