Venstre: Respektløs og vanvittig dyr bro

Folketingsmedlem Troels Lund Poulsen (V) kalder det respektløst, at den nye jernbanebro over fjorden i Vejle skal skære sig gennem enestående naturområder.

- Det er helt respektløst, at man vil bruge så mange milliarder på en ny bro over fjorden. Anlægget af den nye bro kommer til at koste over 470 millioner kroner pr. minut, der kortes af rejsetiden mellem Aarhus og Odense. Det er en vanvittig dyr investering, så jeg undrer mig over, om de 4,3 milliarder kroner ikke kunne have været brugt mere fornuftigt, siger Troels Lund Poulsen (V), der er valgt i Hedensted-kredsen.

Derudover er Troels Lund Poulsen utilfreds med, at regeringen vil lade den nye bro skære tværs igennem de fredede naturområder på begge sider af Vejle Fjord ved henholdsvis Brejning og Daugård.

- På begge sider af fjorden vil broen ramme de fredede naturlandskaber ned mod vandet. Betonpiller vil blive plantet på Daugaard Strand, som togene kan buldre henover. Jeg er dybt forundret over, at regeringen er ligeglad med at ødelægge naturen i Vejle og Hedensted for at skære et par minutter af rejsetiden mellem Aarhus og Odense, siger Troels Lund Poulsen.

Venstre står uden for togforliget, der er indgået mellem regeringspartierne, Enhedslisten og Dansk Folkeparti.