Vikarbureau kan ikke skaffe arbejdskraft trods 110.000 ledige

Det landsdækkende bureau Teamvikaren er frustrerede over ikke at kunne skaffe kvalificeret arbejdskraft til virksomheder, der mangler vikarer.

I debatten om, hvem der skal have de ledige stillinger på arbejdsmarkedet, danske ledige, flygtninge eller østeuropæere, melder et stort dansk vikarbureau sig nu på banen.

Selvom der burde være 110.000 danske arbejdsløse at tage af, og der er ca. 100.000 østeuropæere, som har skaffet sig arbejde i Danmark, oplever Teamvikaren dagligt at må sige nej til virksomheder, der mangler arbejdskraft.

- Virksomheden Stenhøj A/S i Barrit bad os om at skaffe en maskinarbejder. Efter seks ugers annoncering med nul ansøgere, måtte vi meddele kunden, at vi ikke kunne hjælpe dem. Og det er bare et af mange tilfælde, fortæller afdelingsleder Børge Pedersen fra Teamvikaren, Horsens, til TV SYD.

Teamvikaren løser opgaver inden for en lang række fagområder inkl. ufaglært arbejdskraft og i hele Danmark.

-Vi synes det er dybt frustrerende og ikke mindst et stort samfundsmæssigt problem, når vi dagligt har ordrer til vores kunder, som vi må sige nej til. Og når vi ikke kan finde de rette medarbejdere til vores kunder, bevirker det at de mister konkurrenceevne, og ikke kan levere til deres kunder, slutter Børge Pedersen.

TV SYD besøger onsdag virksomheden Stenhøj, og hører om deres problemer med at finde kvalificeret arbejdskraft.