TV der bevæger dig

100 ton ålegræs og sten indsmurt i olie fjernet fra strande

Efter tre ugers indsats er der nu ryddet op efter olieforureningen på Endelaves kyster.

Forureningen, der med stor sandsynligvis stammer fra det grundstødte portugisiske fragtskib Victoria, ramte for ca. tre uger siden – den 11. februar - blandt andet Endelaves sydkyst samt strandene ved As Vig og Sandbjerg Vig. Foto: Chris Pedersen, TV SYD

Rigtig meget mandskab og mange maskiner har gennem de seneste  uger været i fuld gang med at rydde op efter olieforureningen på nogle af Endelaves kyster - og nu ser det ud til, at deres arbejde er afsluttet, i hvert fald indtil videre.

Forureningen, der med stor sandsynligvis stammer fra det grundstødte portugisiske fragtskib Victoria, ramte for ca. tre uger siden – den 11. februar - blandt andet Endelaves sydkyst samt strandene ved As Vig og Sandbjerg Vig.

Godt 100 tons ålegræs og sten indsmurt i tung olie er blevet gravet af strandene og sejlet til destruktion på fastlandet – og dermed er oprydningen efter olieforureningen foreløbig afsluttet. Det oplyser Horsens Kommune i en pressemeddelelse.

- Vi vurderer, at vi i hvert fald indtil videre, er færdige med oprydningen. Men vi lukker ikke helt ned for vores overvågning af kysterne på Endelave. Vi vil løbende føre tilsyn, så vi hurtigt kan iværksætte den rette indsats, såfremt forureningen ikke er slut endnu, siger Lene Thomsen, biolog og miljøvagt fra Horsens Kommune.

Forureningen kostede en del fugle livet. Sælkolonien på Møllegrunden, som er levested for over 500 sæler, er gået fri.

I øjeblikket er det ikke muligt at vurdere de langsigtede konsekvenser for det følsomme fugle- og havmiljø omkring Endelave, men Horsens Kommunes miljøfolk følger udviklingen nøje.

Hedensted Kommune har også haft sat mandskab ind i rengøringen af deres strande.