1.250 pensionister passer på pengene

Stort rykind til pensionskasses seniordage i Horsens.

Det er lettere at nyde sit otium, hvis man har penge på kistebunden. Derfor deltog hele 1.250 kunder og ledsagere i pensionskassen PFA's seniordage.

Det fandt sted lørdag og søndag i Forum Horsens. Her fik seniorerne input til, hvordan man hopper fra arbejdslivet til pensionen. 

- Det er en meget stor ændring i tilværelsen. Vi giver selvfølgelig gode råd om pensionen, men vi runder også folks forventninger til deres bolig, livsstil og sundhed i den tredje alder. De ting er gode at forberede sig på i god tid, siger Jesper Brask Fischer, som er direktør i Senior Services i PFA.

Dynamisk og kompliceret

Janne Sødring og Gert Rode var blandt de mange deltagere søndag, og begge var glade for seniordagen.

quote

Det er svært stof, og jeg har brugt meget tid ved computeren.

Janne Sødring, pensionist, Virum. 

- Det havde været guld værd, hvis jeg dengang var kommet til sådan et arrangement. Da jeg skulle pensioneres, måtte jeg selv opsøge en masse information. Det er svært stof, og jeg har brugt meget tid ved computeren, siger Janne Sødring. 

Gert Rode gik på pension for halvandet år siden.

- Jeg havde penge i flere pensionsselskaber, og det er kompliceret. Hele pensionsområdet er jo dynamisk, så hvad der er rigtigt den ene dag, er ikke det bedste dagen efter. Så det handler om at få nogle gode råd, siger Gert Rohde. 

Glad revolution

Seniordagene handlede om mere end penge. Udover PFA's egne eksperter satte livsstilsekspert Anne Glad perspektiv og kulør på den tredje alder. Hun kalder overgangen "en mindre revolution".

Det kan Gert Rode bekræfte:

- Når man bliver pensionist, finder man jo ud af, at nogle døre bliver lukket. Men der er også nye døre, der åbner, og det er spændende at se, hvad der er bag de døre.