TV der bevæger dig

15 i grundlovsforhør sigtet for at være del af europæisk narko-ring

15 personer fremstilles torsdag morgen i grundlovsforhør i Retten i Aarhus efter onsdagens store narkoaktion, der endte med at føre til i alt 20 anholdelser i fire lande. 13 blev anholdt i Horsensområdet.

13 personer blev onsdag formiddag anholdt i Horsens-området som et led i en stor og koordineret europæisk politiaktion. Der blev samtidig fundet og beslaglagt over 1.700 kilo hash. Det er dog ikke den aktuelt beslaglagte hash, der her ses. Foto: Ritzau Scanpix

Læs også 13 personer anholdt og sigtet for at være del af stor europæisk narko-ring

Fremstillingerne gik i gang klokken 8.15. Ud over fremstillingerne i Danmark bliver en person i Sverige og en person i Holland fremstillet i grundlovsforhør. 

13 personer blev onsdag formiddag anholdt i Horsens-området som et led i en stor og koordineret europæisk politiaktion. Der blev samtidig fundet og beslaglagt over 1.700 kilo hash. 

De anholdte mistænkes af politiet for at være en del af en stor international narkoring, der har smuglet flere ton hash, som blandt andet er endt i Danmark. Politiet i Spanien, Sverige og Holland har hjulpet til i aktionen.

- Under dagens anholdelser, der skete præcis klokken 10 ved en koordineret aktion i fire lande, er der gjort nye store fund af hash, så nu sigtes de 18 anholdte for i forening at have besiddet mere end 1.700 kilo hash med henblik på videresalg. Vi har også fundet store pengebeløb, oplyste lederen af Særlig Efterforskning Vest, (SEV), politiinspektør Brian Voss Olsen til TV SYD onsdag.

Da anklagemyndigheden har anmodet om lukkede døre i sagen, vil og kan politiet ikke oplyse yderligere om grundlovsforhørene.