18-årig tævede sovende

En 18-årig mand fra Tørring har fået en dom på fire måneders fængsel ved Retten i Horsens. Han tævede en ung mand på kollegium i Tørring, skriver Horsens Folkeblad.

Manden er dømt for den 31. oktober 2009 om natten at have slået en anden ung mand med knytnævsalg i ansigt og mave, og nogle af slagene blev tildelt, mens offeret lå og sov. Da ofret vågnede, tiggede han om nåde. Forgæves.  
 
 

Tiggede om ikke at blive slået

Gerningsmanden var sammen med en gruppe unge blevet lukket ind på kollegiet, hvor de ville drikke nogle øl.
Det rygtedes, at den sovende beboer var gået i seng, fordi han var blevet slået i byen tidligere på aftenen.
Den dømte gik ifølge eget vidneudsagn ind til for at se til den sovende mand, men blev provokeret, da han vågnede og bad ham om ikke at slå ham.

Det fik den stik modsatte effekt, da den nu dømte tildelte offeret knytnæveslag og flere gange i løbet af natten vendte tilbage for at tildele yderligere slag.

Også voldsoffer for ukendte

Den 18-årige kan ikke forklare baggrunden for voldsforholdet og gav udtryk for, at han har det dårligt med sagen.
I løbet af natten var der også andre personer på værelset, og den 18-årige er dømt for at have udøvet vold sammen med to ukendte personer.
I de timer, hvor voldshandlingerne fandt sted, er der bl.a. blevet lagt en dør på offeret, som der blev hoppet på og kastet genstande efter ham. Det er dog uklart, hvem der stod bag disse handlinger.

Skærpelse

Det er en skærpelse, at volden foregik over flere timer og af flere personer, men en formildende omstændighed, at den dømte var 17 år, da volden blev begået, og at han ellers har gode personlige forhold.
Af de fire måneder skal de 30 dages afsones, mens den 18-årige kan forblive fri af fænglets mure resten af tiden, hvis han holder sig på den rigtige side af loven i de næste to år.