TV der bevæger dig

2. klasse på besøg på Tantra-skole

En 2. klasse fra en skole i Gedved skulle i februar på besøg i byens lokale spirituelle center. Men der bliver der også undervist i tantra-sex, og det fik en far til at reagere på Facebook.

02:24

Foto: Beneda Miroslav

1 af 2

I Gedved mellem Skanderborg og Horsens går bølgerne højere end sædvanligt, efter en 2. klasse fra byen har været på besøg på et spirituelt center, hvor der blandt andet undervises i tantra-sex. Det skriver Kristeligt Dagblad.

I februar skulle en 2. klasse fra den lokale skole på besøg i byens spirituelle center, det buddhistisk inspirerede fællesskab, Tigerens Rede, der tilbyder undervisning i både meditation og tantra-sex.

Det fik Per Johansson, som er far til en pige i klassen, til at spørge på byens Facebook-side, hvad en skoleklasse skulle der. Det gav en heftig debat, hvor Tigerens Rede blev kaldt en farlig sekt, og hvor kritikere af centret angiveligt blev truet. Siden er stemningen blevet så anspændt, at Per Johansson i dag føler sig usikker.

- Der bliver taget billeder af mit hus, og mine børn føler sig utrygge. Vi har ikke noget imod dem. Sådan skal det ikke opfattes. Det er kun et spørgsmål om at tage børn som gidsler uden at spørge, om det er i orden, fortæller Per Johansson til TV 2.

Tigerens Rede blev grundlagt i 1988 af Anne Sophie Jørgensen og hendes daværende mand som et center for meditation og såkaldt tantra, en særlig tilgang til sex. Centret har 70 tilknyttede brugere, som betaler mellem 100 og 300 kroner om måneden for at bruge lokalerne til at meditere og for at deltage i Anne Sophie Jørgensens kurser.

- Vi har i alt to kurser om året i tantra-sex, og de varer hver tre dage. Så jeg synes, det er lidt tyndt at kalde os en tantra-skole, når vi udelukkende beskæftiger os med det i seks ud af årets 365 dage, siger Anne Sophie Jørgensen til TV SYD.

- Der foregår ikke sex, når vi har kurser. Det foregår fuldt påklædt, og handler mest om kærlighed, følelser og parforhold, siger hun.

At stedet nu kaldes en farlig sekt, undrer leder Anne Sophie Jørgensen.

- Noget af det, man forbinder med en sekt, er ensretning, og det er der ikke her. Folk bor i deres huse og lejligheder rundt om i byen. De har deres familieliv, arbejde og privatøkonomi. Det eneste, vi på Tigerens Rede har til fælles, er en passion for meditation, siger hun til TV 2.

Læs artiklen fra TV 2 her