53-årig ansøger var for gammel til it-job

- Du er for gamme. Sådan lød et afslag fra en it-virksomhed til en 53-årig jobansøger, der nu får 25.000 kroner i erstatning.

Et 53-årigt medlem af Teknisk Landsforbund fik afslag på sin jobansøgning til en it-virksomhed i Horsens med den begrundelse, at han er for gammel.

Nu har Ligestillingsnævnet afgjort, at medlemmet skal have 25.000 kr. for overtrædelse af forskelsbehandlingsloven.

Ifølge Teknisk Landsforbund viser sagen, at det kræver en holdningsændring hos arbejdsgiverne, hvis man vil diskrimineringen til livs og have et arbejdsmarked med plads til alle.

- Afgørelsen siger meget klart, at en arbejdsgiver ikke må sortere ansøgere fra på grund af alder. Desværre er det mit indtryk, at det sker ganske ofte, men det er svært at vide og ikke mindst bevise, fortæller Byrial Bjørst, advokat i Teknisk Landsforbund.

Undrede sig

Den 53-årige undrede sig godt nok, da han i marts 2009 så jobopslaget fra it-virksomheden i Horsens. De søgte en it-supporter, men netop det job havde de haft slået op nogle måneder tidligere. Og dengang havde han søgt det uden at få svar.

Derfor satte han sig til tasterne igen, og denne gang tikkede der hurtigt et svar ind fra direktøren:

- Du falder desværre uden for vores målgruppe aldersmæssigt, da vi har et team af unge mennesker under 30, og de har ønske om jævnaldrende til teamet, hed det i afslaget.

Det koster nu it-virksomheden en erstatning til den afviste jobansøger for forskelsbehandling.