TV der bevæger dig

550 gymnasieelever prøvede mindfulness på Horsens Gymnasium

På Horsens Gymnasium træner eleverne mandag i at fokusere på nuet og bevare overblikket. Her kan teknikken mindfulness kan være en stor hjælp til at bevare overblikket i en presset hverdag.

01:59

Mandag skal de omkring 550 elever, lærere og personalet på Horsens Gymnasium bruge dagens første timer på at høre om mindfulness. Foto: Kristian Mørk Andersen, TV SYD.

1 af 2

Mandag skal de omkring 550 elever, deres lærere samt personalet på Horsens Gymnasium bruge dagens første timer på at høre om mindfulness ? og få en øvelse eller to med hjem.

Gæstelærere på dagen er Jacob Piet, der er psykolog og underviser i mindfullness-baseret stressreduktion (MBSR) samt hjerneforsker Else-Marie Elmholdt Jegindø. Begge arbejder på Dansk Center For Mindfulness under Aarhus Universitet.

- Mindfulness kan forbedre din koncentration og give større evne til at fokusere på nuet. Det kan være en fordel f.eks. i eksamenssituationer og i en periode med mange afleveringsopgaver, siger lektor på Horsens Gymnasium Lars Moeslund, som selv har praktiseret mindfulness i mange år.

I princippet udspringer mindfulness fra buddhistisk meditation, men er i dag uden forbindelse til buddhisme eller andre religioner.- Det kan være hårdt arbejde at leve i nuet. Man kan betragte mindfulness som en færdighed, hvor du kun bliver bedre, hvis du bliver ved med at øve dig. Fuldstændig som med fodbold eller fløjtespil, siger Lars Moeslund.

01:25 Luk video

Mange elever føler sig stressede og pressede af skolen. For dem kan teknikken være en hjælp.

- Men det er ikke sikkert, at alle kan bruge teknikken, siger han til TV SYD.

Se interview med Lars Moeslund (Varighed: 1:25)

Læs mere på Dansk Center for Mindfulness' hjemmeside her