TV der bevæger dig

63-årig syg kvinde undgår indlæggelse

Kroniske patienter i Horsens har fået et bedre liv.

Inger Margrethe Andersen (t.v.) er en af de kroniske patienter, der har fået det meget bedre. Her ses hun med sygeplejerske Inge Buus. (Foto: Horsens Kommune/Per Algreen).

63-årige Inger Margrethe Andersen fra Horsens lider blandt andet af et dårligt kredsløb, som har givet hende store og smertefulde væskeophobninger i benene.

Men hun undgået hospitalsindlæggelse takket være et omsorgsprojekt i Horsens.

- På grund af væsken sprækkede min hud på benene, så sygeplejersken måtte komme fire gange om dagen og skifte forbindinger. Når hun kom, talte jeg samtidig med hende om min livssituation generelt. Det resulterede blandt andet i, at jeg fik støtte strømper og en rollator. I dag har jeg det langt bedre, fortæller Inger Margrethe.

Siden projektet - der kaldes Forstærket indsats over for kronisk sygdom - begyndte i februar 2010, er kun én kronisk syg ud af de 36, projektet indtil nu omfatter, blevet ind- eller genindlagt inden for den første måned.
 
- Ofte er der tale om menesker med flere kroniske lidelser. Men dét at der nu er sat tid af til at tale om hans eller hendes livssituation gør, at vi bedre kan forebygge og helbrede sygdom, siger sygeplejerske Inge Buus.