80-årige fyrer hjemmehjælpen

Takket være en ugentlig gymnastikdag på Tamdrup Centret i Horsens kan 24 ældre holde hjemmehjælpen fra døren.

Størsteparten af de ældre, der går til gymnastik, har endnu aldrig haft brug for en hjemmehjælper. Og så er der de ældre, som har så stor succes med øvelserne, at de har fyret den, de havde.
 
Idrætsudøverne løber rundt på gangene, vrikker med tæerne og laver ryg øvelser på stolene. Der bliver svedt, så det kan lugtes. Og dét er lige præcis meningen.
 
82-årige Irene Sørensen er en af dem, der i en periode måtte ty til hjemmehjælp. Nu klarer hun sig selv og tilskriver det for en stor del den ugentlige gymnastik:
- Jeg får blandt andet trænet mine benmuskler, hvilket gør, at jeg kan klare mine daglige gåture og andre gøremål. Det betyder meget for ens fysik at kunne komme ud, siger hun.
 
Ifølge funktionsleder Steffen Brun, Træning og Rehabilitering, er formålet med den forebyggende og sundhedsfremmende træning at give de ældre så meget livskvalitet som muligt:
- Takket være et effektivt samarbejde mellem vores forebyggende medarbejdere og fysio- og ergoterapeuter får vi fat i nogle af de ældre, der tøver med at kaste sig ud i traditionelle tilbud fra gymnastikforeninger. Resulterer det i, at de ældre på sigt får mindre brug for hjælp, er det rigtig godt, siger Steffen Brun.
 
(