TV der bevæger dig

90.000 har set anholdelse på You Tube

Sydøstjyllands Politi har bedt Den uafhængige Politiklagemyndighed om at vurdere en anholdelse i Horsens, som er set af op mod 90.000 på You Tube. Med videoen vil den anholdte anklage politiet for unødig vold.

02:51

Fra videoen på You Tube. TV SYD har sløret de to betjente, som deltog i anholdelsen.

Fra anholdelsen, mens det endnu gik fredeligt.

Den unge mand er væltet om på jorden og får sat håndjern på.

Fra videoen på You Tube

Fra videoen på You Tube. TV SYD har sløret de to betjente, som deltog i anholdelsen.

1 af 6

- Isoleret set kan videoen opleves, som om politiforretningen er voldsommere end nødvendigt, skriver kommunikationschef Ulla Kaspersen i en pressemeddelelse om videoen.

- Videoen er én vinkel på hændelsen, som en del af et hændelsesforløb, noterer hun. Derudover er der naturligvis rapportmateriale, der beskriver hændelsen.

Grillmad

Videoen er optaget i sidste uge på onrådet ved Strandpromenaden i Horsens. En ung mand, Stefan Thatheswararajah, var med til et fødselsdagsselskab med grill mad. Den unge mand blev pludselig anholdt og ført væk af to betjente.

På video kan man se, at han på vejen bliver væltet omkuld og får håndjern på. Videoen, som var over fire minutter, viser også, at han bliver væltet om på jorden, da han skal ind i patruljevognen.

Spytter sand

Stefan Thatheswararajah fortæller selv om episoden:

- Den mandlige betjent kom imod mig, og det første han sagde, var: "Dig der, kom med mig!!", mens han hårdt griber fat om min skulder og hiver mig med hen til hans vogn.

- På vej derhen spytter jeg sand ud af min mund, da betjenten havde presset mit hoved ned mod sandet med hans knæ. Efter han har visiteret mig, mens jeg har håndjern på - og er fuldstændig forsvarsløs - tager han rigtig hårdt fat i min højre skulder, vender mig om, og kaster mig utroligt hårdt ind mod bilen, hvor mit hoved bliver smækket mod den øverste kant af bilen.

Han kalder det "en total overdrivelse af en situation, hvor jeg står forsvarsløs".

Presset mod kæber

Lyden på mobil-optagelsen er dårlig, men den unge mand mener ikke, at han bliver informeret om, hvorfor han er anholdt.

- Jeg føler han har lyst til at smadre mig, hvis han fik muligheden for det. Efter han har smækket mig op af bilen, vælger han at presse alt, hvad han kan rundt om mine kæber i et godt stykke tid, og til sidst igen at kaste mig ned i asfalten.

Råber

Stefan Thatheswararajah erkender at han har råbt til betjentene på grund af de smerter, han mener sig påfort. Han svarer betjentene, at han ikke kan være afslapet, før de bliver det.

Kritiserer sprog

- Under køreturen til Horsens station griner betjentene af mit dansk med kommentar som "Prøv at lær at formulerer dig på dansk, før du prøver at tale sproget", "Det der, det lyder ikke helt dansk". De provokerer mig også med at sige "Skal vi ikke bare køre ham til Vejle Arrest, og så lade ham gå hjem derfra?"

Vil ikke kommentere

Sydøstjyllands Politi vil ikke kommentere anholdelse i dag. Den uafhængige politiklagemyndighed blev søndag aften orientere om sagen, og mens de undersøger sagen, vil man ikke kommentere den.

 

Se mere i TV SYD Nyheder

Deltag i debatten på www.facebook.com/tvsyd

Se videoen fra You Tube her 

POLITIVOLD i HORSENS [Læs og forstå under videoen]